Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 8 maart 2024

Dorcas Woudenberg  –  Autobedrijf Frietema (AF)     1 – 1
Een wedstrijd in de tweede klasse met wisselende belangen. Dorcas kan de punten goed gebruiken om weg te komen van plaats zeven, wat een P/D plaats is voor de derde klasse. AF heeft de punten hard nodig in de strijd om de tweede plaats en ook dat is een P/D plaats, maar dan voor promotie naar de eerste klasse. De eerdere ontmoeting tussen deze twee teams was een zeer eenzijdige wedstrijd, 6-0 winst voor AF. Die ploeg krijgt vanavond via Ruben Imminkhuizen een grote kans op de openingsgoal, maar Ruben schiet tegen de doelman op. De beginfase is rommelig en fanatiek met een Dorcas dat vanavond van plan is om haar huid zo duur mogelijk te verkopen. In de beginfase heeft die ploeg een licht veldoverwicht. Het is Robert Bakker die aan een goede solo begint, de laatste man passeert, om vervolgens de 1-0 af te drukken. Dat is voor AF het sein om een tandje bij te zetten waardoor Dorcas op eigen helft wordt vastgezet en de doelman het een stuk drukker krijgt. Wouter Imminkhuizen zet vanaf rechts de bal hard voor en via een flipperkast effect is het Gerald van de Linden die, tot zijn ontzetting, de bal in eigen doel werkt 1-1. AF blijft druk zetten en wel zodanig dat Dorcas nauwelijks nog aan aanvallen toekomt. Uit een goede AF aanval is het Ruben Imminkhuizen die snoeihard op de paal schiet. Daarna nog een zeer spectaculair moment voor het Dorcas doel wat echter geen doelpunt oplevert. Bij Dorcas zit er vanavond echt een engeltje op de lat. AF feller in de duels en zodra Dorcas de bal heeft zit de ploeg er direct bovenop. De laatste tien minuten vertraagt Dorcas het spel en probeert daarmee het ritme uit de AF ploeg te halen. In de eindfase wordt het nog een felle strijd. Beide ploegen vol op de aanval, echter gescoord wordt er niet meer. Kostbaar puntenverlies voor AF dat zo goed als zeker haar kans op de tweede plaats heeft verspeeld, tenzij Uwwetloket in de wedstrijd hierna drie punten gaat inleveren. Onderin blijft het ook spannend voor wat betreft plaats zeven. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is het doek voor rode lantaarndrager Fleur en Flora gevallen.

Uwwetloket (UWL)  –  FruitSecurity Holland (FSH)     5 – 1
Nummer twee in de tweede klasse UWL weet wat haar vanavond te doen staat. Bij winst kan het zeer goede zaken doen in de strijd om de tweede plaats en het gat met Autobedrijf Frietema vergroten tot zes punten, met zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld. Uit de laatste vier wedstrijden moet het vier punten halen om plaats twee veilig te stellen. Daarnaast heeft het de eerste plaats ook nog in het vizier, maar dan moet het de aankomend drie wedstrijd wel winnen. Op 10 mei a.s. vindt de ontmoeting met de huidige koploper plaats. De eerste wedstrijd tegen de koploper werd destijds met 4-3 verloren. Zo ver is het echter nog niet. Vanavond eerst een wedstrijd tegen het jeugdige FSH. Binnen de minuut is het Joël Sinke die de 1-0 op het scorebord laat aantekenen. Beide teams met rugnummers en namen en dat is top! Jammer dat er bij FSH spelers een shirt aan hebben met daarop een andere naam. Arie van Prooijen met een prachtige kopbal heel dicht bij een verdubbeling van de stand, echter de FSH doelman redt spectaculair op katachtige wijze. Daarna een solo van Van Prooijen en nu is het wel raak 2-0. Alfred Mulder met de 3-0 op de schoen, maar hoe hij het van zo dichtbij voor elkaar krijgt om de bal huizenhoog over te schieten is ongelofelijk. Die 3-0 komt er wel via een intikker van Edwin Prins. Diezelfde Prins schiet even later vanaf rechts hard op het doel. De bal wordt door FSH uit het doel gewerkt, maar heeft volgens de doellijnscheidsrechter wel volledig de doellijn gepasseerd, derhalve 4-0. Dit moet de nekslag zijn voor FSH dat sporadisch een kans krijgt op een doelpunt. De ploeg werkt hard maar treft vanavond een uitermate fel spelend UWL. Mooie FSH aanval en E. van de Velde met de goede aanname en afronding 4-1. Jorn van Holland van FSH ziet kans om enkele malen alleen voor de UWL doelman te komen, maar evenzoveel malen faalt hij in de afwerking. Een wedstrijd met veel tempo en inzet en dat maakt het leuk om naar te kijken. De FSH doelman Kevin van Kampen heeft veel doelpunten van UWL weten te voorkomen. Dan is het zuur wanneer hij een niet al te hard schot van Joël Sinke door de handen/benen laat glippen 5-1. Daarna is het Arie van Prooijen met een goede solo, maar hij ziet zijn schot, na eerst nog de keeper te hebben uitgespeeld, op de lat eindigen. Verdiende winst voor UWL dat daarmee vanavond uitstekende zaken doet in de strijd om de tweede plaats. Voor FSH kan het nog alle kanten op.

Van Bentum Transport (VBT)  –  Ribhouse Texas (RT)     4 – 1
Het zeer jonge en enthousiaste VBT vanavond tegen de ouderen van RT die met pijn en moeite vijf spelers op de been hebben weten te krijgen. Er moest zelfs nog een nieuwe speler worden ingeschreven, waardoor de selectie wel uitkomt op een aantal van veertien spelers! Eerder dit seizoen was er nog sprake van een puntendeling nl. 2-2. Vanavond een fanatiek VBT dat al heel snel via Harm-Jan van de Hezik op een 1-0 voorsprong komt. Bij RT vanavond spits Peter Heuvelink noodgedwongen op doel, waardoor Mark van Leersum de spitspositie inneemt. Voor Heuvelink een goede zaak om eens als doelman op te treden want nu kan de topschutter van RT zelf aan den lijve ondervinden wat het is om als doelman gepasseerd te worden. Dat doet Arne Karens, die na een goede actie de bal knap achter Heuvelink weet te werken 2-0. Het jeugdige VBT is de wat bewegelijkere ploeg. Het spel vindt veelvuldig plaats op de helft van RT dat het met countervoetbal probeert maar het ontbeert daarvoor de snelheid en later in de wedstrijd de conditie. VBT voetbal fanatiek en enthousiast verder maar moet wel toezien hoe Bas Heuvelink van afstand de 2-1 weet te scoren en dan is het ineens weer een wedstrijd. Daarna een rommelige periode van de kant van VBT en het is RT dan mogelijkheden ziet op meer. VBT weet zich echter te hervinden en komt via Arne Karens op een 3-1 voorsprong en dan lijkt de wedstrijd, met nog zo’n zeven minuten op de klok, te zijn gespeeld. Manvoordeel voor RT levert niets op. In de eindfase is het doelman Peter Heuvelink die ook nog wat actief gaat meevoetballen, maar zijn afstandsschoten treffen net geen doel. Het is Aart-Jan Fieret die na een solo de eindstand van 4-1 op het scorebord weet te zetten.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  –  Jhonson     4 – 3
Dit duel in de derde klasse gaat enkel en alleen nog om de vierde of misschien nog wel de derde plaats. Het zijn de (bijna) veteranen van VDL tegen het jonge team van Jhonson. Verschil is er in leeftijd maar in fanatisme en enthousiasme vertonen ze goede overeenkomsten. Ploegen ontlopen elkaar niet veel. Op de ranglijst heeft Jhonson 1 punt meer maar ook een wedstrijd meer. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 3-3 stand. Ook vanavond werd het publiek een vermakelijke en ook spannende wedstrijd voorgeschoteld. Olav Holl opende de score in deze wedstrijd en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Lang heeft Jhonson niet van die voorsprong kunnen genieten. Het zijn respectievelijk John en Michel Hardeman die de wedstrijd in een kort tijdsbestek doen kantelen en de 2-1 scoren. John Hardeman heeft er vanavond weer ouderwets zin in en sleurt zijn ploeg mee in de aanval. Aan scherpte ontbreekt het bij hem vooralsnog. Een voorzet van de altijd ijverige Tonny van Keulen levert voor hem een niet te missen kans op, maar de bal gaat naast. De 3-1 komt er echter wel, maar dan van de voet van Jochem Waterval. De wedstrijd daarna redelijk in evenwicht. VDL wat gevaarlijker in de aanvallen en vooral John Hardeman had vanavond de kans om minimaal een hattrick te scoren. Veel van zijn ballen gaan echter naast of over. Halverwege de wedstrijd diverse kansen voor Jhonson om terug te komen in de wedstrijd. Goed werk van doelman Lambert de Pater voorkomt dat vooralsnog. Neo Stalman via de binnenkant paal met de aansluittreffer 3-2, en dan wordt het toch opeens weer spannend. VDL daarna in een wat mindere periode en Jhonson ziet kansen en grijpt die ook. Nout Koster met de gelijkmaker 3-3 en dan krijgt Jhonson loon na werken. Met nog zeven minuten op de klok krijgen we een zeer spannende eindfase. Het spel golft heen en weer en in de laatste drie minuten gaan beide ploegen nog volop voor de winst. Het is John Hardeman die de gebalde vuist omhoog kan en mag heffen want hij scoort in de slotfase de winnende treffer voor VDL 4-3. Door de winst houdt VDL zicht op de derde plaats. Het komt op drie punten van Drieklomp Makelaars.

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  Investra     3 – 4
Een hoofdklasse wedstrijd voor een vaste plaats in de middenmoot. Voor DW zijn de belangen iets groter want bij winst komt het op gelijke hoogte met Investra en neemt het ruimere afstand van plek zeven en dat is, zoals bekend, een P/D plek. De drukkers doen hun naam eer aan want het zet na het eerste fluitsignaal direct druk op de verdediging van Investra en dwingen doelman Peter Siereveld direct tot een paar goede reddingen. Investra in de beginfase loerend op de counter en vanavond voetballend met wat meer lef en durf, wat mede komt door de terugkeer van spits Herman Balfoort. Hij trekt veel gaten voor zijn ploeggenoten. Zelf mist hij nog wat wedstrijdritme en scherpte om tot meer doelpunten te komen dan de ene die hij vanavond scoort. Dennis de Bruin van afstand met de 0-1 voor Investra. Wedstrijd aardig in evenwicht. Investra laat de bal goed rond gaan en zoekt naar een gaatje in de DW verdediging. Een snelle counter van DW gooit na zo’n tien minuten roet in het Investra eten. Sven Dompzelaar met de verdiende gelijkmaker 1-1. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd blijft Investra de aanval zoeken en met succes. Uit een scrimmage voor het DW doel is het Marnix de Bruin die binnenschiet 1-2. Herman Balfoort bouwt de voorsprong uit naar 1-3 en bijna met de 1-4 wanneer hij even later alleen op de DW doelman kan afgaan, maar hij schiet naast. DW daarna naarstig op jacht naar de aansluittreffer. Ploegen doen niet veel voor elkaar onder getuige ook de uitslag in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd die toen eindigde in 2-2. Herman Balfoort opnieuw in een 1 op 1 met de DW doelman, maar die houdt opnieuw goed het overzicht. Investra verzuimt om in die fase ruimer afstand van DW te nemen dat daardoor via een doelpunt van Tim Prins terugkomt in de wedstrijd 2-3. Dan volgen nog vier spannende minuten waarin DW alles op alles zet om minimaal tot een gelijkmaker te komen. Marnix de Bruin op fraaie wijze uit een moeilijke hoek met de 2-4 en dan lijkt de wedstrijd te zijn gespeeld. Marvin Steenbeek denkt daar anders over en scoort in de laatste minuten de 3-4 en dan wordt het voor Investra nog even billenknijpen. Het houdt echter het hoofd koel en trekt de winst over de streep.

De Greef Diervoeders (DGD)  –  Sportcafé De Camp (SDC)     2 – 2
Een echt degradatieduel in de hoofdklasse, waarin beide ploegen de drie punten goed kunnen gebruiken. Zeker DGD dat zich feitelijk geen puntverlies meer kan permitteren. SDC krijgt bij winst Drukkerij Woudenberg in zicht maar of winst de ploeg zal redden van de P/D plaats valt te betwijfelen. In de resterende drie wedstrijd treft het nl. de bovenste drie ploegen, waarvan er twee in een hevig strijd om het kampioenschap zijn gewikkeld. In ieder geval ziet SDC het belang van de wedstrijd in want het komt al snel via Aron Veenendaal op een 1-0 voorsprong en dan loopt DGD al snel achter de feiten aan. De ploeg zet wel wat druk op de SDC verdediging maar die ploeg voetbalt zich daar toch vrij gemakkelijk onderuit. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in een 6-2 overwinning voor SDC, maar die stand zal vanavond zeker niet op het scorebord komen want daar voetbalt DGD vanavond te goed voor. Het heeft echter pech dat het zich geen echte kansen weet te creëren. Aron Veenendaal heeft er vanavond bij SDC zin in want na een SDC counter ramt hij vanaf rechts een assist binnen 2-0 en dan gaat het er somber voor DGD uitzien. Het siert de ploeg dat het hard blijft werken en het geloof in een beter resultaat behoudt. Manvoordeel voor DGD levert die ploeg niets op en dan lijkt het vuur bij DGD te zijn gedoofd. Ze komen tot een kleine drie minuten voor tijd niet door de SDC verdediging. Dan ineens is het toch raak via Robin Eerkens en krijgen we opeens nog een hele spannende slotfase. In de laatste paar minuten grote kansen voor DGD op de gelijkmaker, Veel werk aan de winkel voor de SDC doelman en het gaat er naar uitzien dat hij de punten gaat redden voor zijn ploeg. Een misrekening, want op een hard schot van Mattijs Blok moet hij capituleren 2-2. DGD probeert daarna nog te gaan voor de winst maar de gong redt SDC.

Loading