Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen vrijdag 1 maart 2024

Jhonson  –  Urbanhomes/Gebr. Van Ravenhorst (UVR)     2 – 2
Beide ploegen spelen in de derde klasse geen enkele rol van betekenis wat betreft een plaats bij de eerste twee. Jhonson is een jonge enthousiaste ploeg en een leuke middenmoter, niets meer en niets minder. UVR, ook een jonge enthousiaste ploeg is de rode lantaarndrager in die klasse. De eerste twee plaatsen zijn voor kampioenskandidaat De Veenendalers en het op de tweede plaats staande Estea. Het maximaal haalbare voor Jhonson is een verdienstelijke derde plaats maar dan moet er vanavond wel gewonnen worden. Bij de bookmakers zou de ploeg favoriet zijn gelet op het feit dat de eerste wedstrijd eindigde in een 7-4 overwinning. Na het eerste fluitsignaal pakt Jhonson direct het initiatief en scoort binnen drie minuten via Bjarne Ledder de 1-0. UVR is gaande de competitie wat beter gaan voetballen en biedt goed partij. Binnen twee minuten na de openingstreffer is het Niels van Dijk die alleen voor de keeper weet af te drukken 1-1. UVR loert op de counter en krijgt daar ruimte voor omdat Jhonson de ploeg veelvuldig op eigen helft vastzet. De opbouw bij Jhonson verloopt echter traag en slordig. Dat komt die ploeg duur te staan. Knullig balverlies, zoiets als Olivier Boscagli van PSV tegen Feijenoord, biedt Joris Hoogland de mogelijkheid om te scoren en dat doet hij keurig 1-2. Daarna ontstaat een wat rommelige wedstrijd. Of het in redelijke getale aanwezige publiek daar nu van gecharmeerd is, blijft een vraag. Helaas tempoloos, slordig voetbal en slechte passing van de kant van Jhonson dat weinig weet te creëren en het met schoten van afstand probeert. Een overtreding van de vier seconde regel door de UVR doelman levert Jhonson vlak voor de goal een vrije trap op die abominabel slecht genomen wordt en niets oplevert. Daarna krijgen beide ploegen nog man voordeel wat totaal niets oplevert. Opvallend is dat beide teams met een dergelijke situatie niet goed kunnen omgaan. Weten niet hoe en waar te lopen, te staan en te bewegen. Omdat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn zou een gelijke eindstand de juiste uitslag zijn. Die gelijke stand komt er ook dankzij wat hulp van de UVR doelman. Een slap afstandsschot van Jesper van der Waal wordt door de UVR doelman nonchalant met de voet gestopt om vervolgen via zijn de voet in het doel te rollen 2-2. Dat wordt de eindstand van een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  Estea     1 – 3
Voor deze twee derdeklassers staat er vanavond wel wat op het spel. Wint DM dan komt die ploeg op gelijke hoogte met haar tegenstander van vanavond. De jonge ploeg van Estea wil graag plek twee behouden en kan bij winst zes punten afstand nemen van DM met voor beiden ploegen nog vier wedstrijden voor de boeg. Estea begint, zoals we gewend zijn van deze enthousiastste ploeg, fanatiek aan de wedstrijd en DM moet zich veelvuldig beperken tot verdedigen. Gelet op uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd, 5-3 winst voor Estea, wordt vanavond een spannend duel verwacht. Na zo’n tien minuten gaat DM wat meer van de goal afspelen en creëert wat kansen. Estea blijft fanatiek spelen, is veelvuldig de bovenliggende ploeg en krijgt wat kansjes. Dan een onverwachte aanval van DM en het is Martin Velthuizen die zich door de verdediging van Estea weer te wurmen om vervolgens via de doelman de 1-0 te scoren. Dan heeft Estea nog een kwartier de tijd om wat aan die achterstand te doen. Het is Jelle Geerts die met een hard schot de gelijkmaker scoort 1-1 wat ook direct het sein is voor Estea om aanvallend er nog een schepje boven op te doen. DM moet het in die eindfase hebben van de counter, terwijl Estea zich beperkt tot afstandsschoten die echter over of naast gaan. In de laatste vijf minuten zet Estea alles op de aanval en doet vervolgens de wedstrijd in een tijdsbestek van twee minuten volledig kantelen. Thomas Wagteveld hard en hoog met de 1-2 en direct daarna Thom Drost met een afstandsschot dat niet goed door de DM doelman wordt verwerkt 1-3. Terechte maar ook belangrijke winst voor Estea dat daarmee haar tweede positie in de derde klasse zo goed als zeker heeft veilig gesteld. Voor DM zit er dit seizoen niet meer in dan een derde plaats, maar daar zal de ploeg nog wel voor moeten knokken.

Sportcafé De Camp (SDC)  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     1 – 2
Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de hoofdklasse tussen twee teams die niet veel voor elkaar onderdoen, getuige de 3-3 uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd, waarin de punten dus gedeeld werden. Op de ranglijst is het onderlinge verschil slechts één punt in het voordeel van DW. SDC weet wat haar vanavond te doen staat, want verlies zou een gat geven van zes punten en met nog vier wedstrijden te spelen wordt het lastig om van de voorlaatste plaats, een plaats waar om promotie/degradatie moet worden gespeeld met de nummer twee van de eerste klasse, weg te komen. SDC zet direct druk op de verdediging van DW. Marc van Ginkel in een 1 op 1 met DW doelman Damian Helsdingen en de laatste komt als winnaar uit dat duel. DW komt in de beginfase maar moeizaam over de middellijn heen, maar komt het er over heen dan is het zeer gevaarlijk. Een snelle counter via Tim Prins verrast de SDC verdediging en het is Derrek Borst die de brilstand van het scorebord wegpoetst 0-1. Ploegen houden vanavond het tempo er flink in en dat maakt het leuk en, gelet op de stand, ook spannend om naar te kijken. Opnieuw een snelle counter van DW via Tim Prins en nu is het Senna Brand die keurig afrondt 0-2. Diezelfde Brand even later alleen voor de doelman maar nu niet met de afronding omdat de doelman een sta in de weg is. Mart Klein Wolterink onverwachts met een effectvolle bal en de 1-2 op het scorebord. In de laatste tien minuten een echt kat en muisspel. SDC met veel afstandsschoten die gekraakt worden of naast gaan. Er wordt niet meer gescoord. De muis wint. DW heeft door de winst weer wat aansluiting bij de middenmoot. SDC op een voor haar totaal onbekende plaats en dat is even slikken. In voorgaande jaren was de ploeg altijd te vinden in de top van het “linker rijtje”.

De Greef Diervoeders (DG)  –  Heart for Gardens (HFG)     5 – 6
In de hoofdklasse is HFG de grote titelfavoriet. Bij winst neemt het weer de koppositie over van Molenbeek Makelaars en Szamen. Het blijft stuivertje wisselen tussen deze twee ploegen en dat kan wel eens doorgaan tot 10 mei, want dan speelt HFG haar laatste competitiewedstrijd en dan weten we meer. Vooralsnog blijft het spannend in de top van de hoofdklasse. Ook in de staart van de hoofdklasse kan nog van enige spanning sprake zijn. DG is de rode lantaarndrager en vecht nog voor de zevende plaats die recht geeft op het spelen van een p/d wedstrijd. Op de zevende plaats staat nu Sportcafé De Camp en die ploeg heeft zes punten meer dan DG. Vanavond punten pakken zou voor DG zeer wenselijk zijn maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden gelet op de uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd, waarin HFG een ruime 7-2 overwinning boekte. Toch is DG van plan om haar huid zo duur mogelijk te verkopen en geeft in de beginfase al direct haar visitekaartje af. Dirk de Greef zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Binnen vijf minuten is de stand gelijk door een doelpunt van Paul de Graaf 1-1. Via Jur van der Heijden neemt HFG voor het eerst een 1-2 voorsprong. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd met een verrassend sterk spelend DG waarin Dirk de Greef zich nadrukkelijk laat gelden. Hij scoort voor zijn ploeg de 2-2. Mark de Graaf daarna met de nieuwe voorsprong voor HFG 2-3 waarna Rob Eerkens de 3-3 op het scorebord zet. Een zeer aantrekkelijk duel en een genoegen om naar te kijken. Dirk de Greef met zijn hattrick en de 4-3 score voor DG. Mark de Graaf daarna met de 4-4 in een periode met kansen over en weer. Daarna een licht overwicht voor HFG en dat wordt uitgedrukt door twee doelpunten van Robin Hanna 4-6. Dan heeft HFG een klein gaatje weten te slaan en kan dat zelfs nog uitbreiden wanneer er een 3 op 1 situatie ontstaat, maar die grote kans wordt simpel verprutst. In de eindfase zet DG een tandje bij en is het Elwin Vermeulen met de aansluittreffer op de schoen maar de HFG doelman weet met een knappe reflex de aansluittreffer te voorkomen. Die treffer komt er wel want Vermeulen weet uit een moeilijke hoek toch de 5-6 binnen te werken om vervolgens in de allerlaatste minuut de kans op de gelijkmaker te laten liggen. Gelukkige winst voor HFG, de zure druiven zijn voor DG. Het grote verschil vanavond ligt bij de doelmannen die beiden niet in grootse vorm waren, maar waarbij de doelman van DG te gemakkelijk werd gepasseerd. Blijft DG de vorm van vanavond in de laatste vier wedstrijden vasthouden, dan kan er nog wel eens sprake zijn van een Houdiniact.

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  –  Kok Houtagenturen (KH)     2 – 5
In de eerste klasse wordt het met de week spannender. Vanavond twee heel belangrijke wedstrijden, om te beginnen die tussen koploper W2W en KH. In de eerste wedstrijd was er 2-1 winst voor W2W. Voor KH is het vanavond erop of eronder. Bij verlies komt de ploeg op zeven punten achterstand en dat gat lijkt moeilijk te overbruggen. Het in redelijke getale aanwezige publiek krijgt een aftastende beginfase voorgeschoteld waarbij KH zich veelvuldig beperkt tot verdedigen. Coen Veenendaal opent de score in deze wedstrijd en zet W2W op een 1-0 voorsprong. Veenendaal, verreweg de man met de meeste inzet voor zijn ploeg, kort daarna bijna met een verdubbeling van de score. KH kruipt daarna wat meer uit haar schulp en dan ontstaat er een heel aardig duel. Thijs Holtsingel met een hard schot op doel dat via paal en keeper binnen valt 1-1. Grote kans voor Milan van Nieuw-Amerongen die alleen voor KH doelman Matthijs Kok komt, maar niet weet te scoren. Het duel wordt feller en feller maar het blijft fair. Heel langzaam wordt duidelijk dat W2W vanavond scherpte mist. Die scherpte is er wel bij KH dat via Laurens Kok een 1-2 voorsprong neemt. Met Laurens Kok hebben we vanavond de grote man bij KH want hij scoort uit een assist van Kevin Oussouren, die goed het overzicht houdt, de 1-3 en even later zelfs met zijn hattrick de 1-4. Tussendoor was het Stefan van Dieten die de aansluitingstreffer had moeten scoren, maar het niet scherp zijn van W2W nog eens duidelijk etaleert. Laurens Kok met zijn vierde en de 1-5 voor KH. Kevin Oussoren van KH weet daarna bijna met het hoofd te scoren maar de bal gaat net naast. In de eindfase een vrije trap voor W2W en daaruit weet Coen Veenendaal de stand een iets dragelijker aanzien te geven 2-5. Kostbaar verlies voor W2W dat nu moet afwachten hoe de wedstrijd hierna gaat eindigen. KH door de winst nu op één punt van W2W.

Vallei Schilders (VS)  –  Morrenbouw B.V. (MB)     4 – 2
Ineens komt deze wedstrijd voor beide ploegen in een heel ander daglicht te staan. Bij winst van MB wordt dat de nieuwe koploper in de eerste klasse. Wint VS dan gaat die ploeg de eerste plaats delen met W2W. MB eerder dit seizoen met 4-1 te sterk voor de schilders. Of dat vanavond ook het geval zal zijn staat nog te bezien. MB de laatste wedstrijden wat uit vorm, maar dat geldt ook wel een beetje voor VS. Cor Broekhuizen met een grote kans om MB op voorsprong te zetten, maar zijn schot eindigt op de lat. Elbert van de Velde heeft aan de andere kant meer succes. Zijn afstandsschot is goed voor de 1-0 voorsprong voor VS. MB daarna met manvoordeel en de 1-1 door Coen van Bentum. VS heeft over het algeheel wat meer snelheid in de ploeg en komt via een counter opnieuw op voorsprong. Doelpuntenmaker Rowin Bos. VS daarna aanvallend de gevaarlijkere ploeg. Een goede combinatie tussen Elbert van de Velde en Paul Heldoorn en de laatste met de 3-1. Een verrassende tussenstand, want blijft dit zo dan gaat het echt spoken in het “linkerrijtje” van de eerste klasse. Met nog een kwartier op de klok brengt Arie Huigen de spanning terug door 3-2 te scoren. Daarna kansen over en weer. In de eindfase VS de bovenliggende partij. Het zoekt rustig naar een gaatje in de verdediging van MB en vindt die in de laatste seconden van de wedstrijd. Rowin Bos met de 4-2 eindstand. Pijnlijk verlies voor MB dat echter nog niet is uitgeschakeld voor het kampioenschap. Het heeft slechts twee punten achterstand op de twee koplopers, want VS is door de winst in puntenaantal gelijk gekomen met het op de eerste plaats staande W2W, echter die ploeg heeft een beter doelsaldo. Er zijn nog vijf ploegen in de race om het kampioenschap!

Loading