Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen 28 april 2023

Urbanhomes.nl  –  FruitSecurity Holland     0 – 5 (reglementair)

In de derde klasse moet Urbanhomes helaas verstek laten gaan en kreeg FruitSecurty Holland een  reglementaire 5-0 overwinning cadeau. Daardoor stijgen de fruitmannen naar de tweede plaats maar wel op eerbiedige afstand van kampioen Sanidrome Hofland. De tweede plaats geeft echter wel een wat vertekend beeld. Nummer drie in de derde klasse is Videofunk Productions dat vier punten minder heeft dan FruitSecurity Holland, maar ook twee wedstrijd minder heeft gespeeld. De strijd om de tweede plaats is dus nog volledig open.

Arpentus  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     4 – 3

In de tweede klasse doet Arpentus nog volop mee in de strijd om de tweede plaats die recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd. Vanavond moet dan wel gewonnen worden van VEM. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Arpentus. VEM begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase twee 100% scoringskansen die echter niet werden benut. De ploeg mocht zelfs (maximaal) twee minuten met een man meer spelen en ook dat kansje werd niet benut, sterker nog een counter van Arpentus was goed voor de 1-0 via de voet van Rick van de Hove. Daarna een zeer levendig duel tussen twee zeer aanvallende ploegen. Wat de opbouw betreft, Arpentus de wat betere ploeg. VEM moet het voornamelijk hebben van inzet en opportunistisch spel en dat alles maakte het wel leuk om naar te kijken. Jesper Kuiter treft met een laag schot doel en de 2-0 staat op het scorebord. VEM countert met enige regelmaat en die aanvallen zijn niet ongevaarlijk. Lykel Sok, scoort beheerst met het linkervoetje, de aansluittreffer 2-1 en dan is het opeens weer spannend. Een hoge bal in het strafschopgebied van Arpentus zorgt voor een misverstand tussen doelman en verdediger. Waar twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen. Marko Rietema zegt dank je wel en scoort de 2-2. Tegenvaller voor Arpentus dat echter opnieuw op voorsprong komt via Aron Veenendaal. Zijn harde lage schot is goed voor de 3-2. Direct daarna een solo van Jesper Kuiter en de beslissende 4-2 is een feit? In de eindfase krijgt VEM nog een vrije trap en die wordt binnengeschoten door Lykel Sok 4-3. Dat is tevens het sein voor een eindoffensief van VEM. Lykel Sok grote kans op de gelijkmaker maar Arpentus gooit de deur in het slot en weet deze benauwde overwinning over de streep te trekken. Met twee punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld heeft Arpentus nummer twee Find MKB in het zicht.

SNO  –  Fleur en Flora (FF)     3 – 1

De koploper in de tweede klasse is SNO en die ploeg speelt vanavond maar met vijf spelers (één dame en vier heren). Eerder dit seizoen won SNO van FF met 4-1 en of het vanavond ook zo makkelijk zou gaan was nog maar de vraag. Een goede SNO aanval wordt keurig afgemaakt door Bas Hoogveld. Hij stift heel beheerst de bal over de naar de grond gaande FF doelman Willem van den Pol. Direct daarna opnieuw een goede aanval van het wat feller spelend SNO en Anne Holtsingel bijna met haar treffer. Helaas voor haar en SNO gaat de bal via de onderkant van de lat uit het doel. FF kan tegen de aanvalsdrift van SNO vooralsnog weinig tegenoverzetten, maar komt het tot een aanval dan zijn die wel erg gevaarlijk. Gaandeweg de wedstrijd SNO de wel wat beter voetballende ploeg. Met een harde schuiver verrast Stefan van Veenendaal doelman Willem van den Pol in de korte hoek en de 2-0 is een feit. Als Stefan van Veenendaal daarna ook nog de 3-0 stand op het bord weet te zetten, lijkt de wedstrijd beslist. FF toont daarna aanvallend veel inzet, maar is niet gelukkig in de afwerking. In de eindfase weet Lars van Ginkel alleen voor de SNO doelman te komen en hij werkt de gehate nul op het scorebord weg 3-1. FF zet daarna nog een tandje bij maar SNO heeft haar zaakjes achterin keurig op orde en staat geen doelpunt meer toe. Door deze winst heeft de ploeg, met nog drie wedstrijden te gaan, vijf punten voorsprong op nummer twee Find MKB.

Ribhouse Texas (RT)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     1 – 8

RB zit de laatste weken in een periode waarin veel punten worden verspeeld. De middenmoter in de derde klasse kan vanavond met moeite vijf spelers op de been brengen, terwijl het nota bene een selectie van veertien spelers telt. Volgens Vincent Gijsbertsen, vanavond gelegenheidsdoelman, komt dat o.a. door de meivakantie. Vincent heeft na het eerste fluitsignaal nauwelijks een paar keer met de ogen geknipperd of Joost van Zon heeft de bal al achter hem weten te werken 0-1. In de fase daarna DM de beter voetballende ploeg. RT werkt hard en probeert het met veel inzet maar al snel wordt duidelijk dat de ploeg vanavond niet lekker in de wedstrijd zit en daar ook niet in komt. Kevin Engelman uit de draai wel bijna met de gelijkmaker, maar de paal voorkomt dat. Daarna een spectaculaire actie voor het DM doel en weer is de paal de vriend van DM. Dan gaat RT in de fout door twee keer op eigen helft op de doelman terug te spelen. De toegekende vrije trap wordt door Joeri van Appeldoorn keurig binnengeschoten 0-2. Slordig balverlies van RT stelt Joeri van Appeldoorn even later in staat om snoeihard de 0-3 binnen te prikken en dan wordt het een lastige zaak voor RT om terug te komen. Een geweldig mooie 1-2 combinatie, opgezet door Mohamed Abarkan zorgt voor 0-4. Mohamed zelf mag binnenschieten. Direct daarna opnieuw een goede DM aanval en dat brengt Abarkan alleen voor de doelman die echter een doelpunt weet te voorkomen. Die 0-5 komt er wel wanneer Coen Leenstra de bal door de benen van doelman Gijsbertsen weet te werken. Daarna is het Mohamed Abarkan die de 0-6 laat aantekenen en snel daarna met een goede assist Jacco van Holland de 0-7 te laten scoren. RT houdt het daarna min of meer voor gezien. De altijd fanatieke Peter Heuvelink van RT heeft vanavond geen geluk met zijn schoten, maar blijft hard werken. Jacco van Holland scoort de 0-8, waarna Peter Heuvelink toch loon na werken krijgt en de 1-8 weet te scoren. Overtuigende en verdiende overwinning voor DM.

Heart for Gardens (HFG)  –  Investra     2 – 1

Vanavond in de hoofdklasse de wedstrijd tussen koploper Investra en nummer twee HFG. Het is vooralsnog een wedstrijd om de eerste plaats. Wil Investra kampioen worden dan moet er vanavond gewonnen worden. Wint HFG dan is het de nieuwe koploper in de hoofdklasse maar zeker nog niet de nieuwe kampioen. Het op de derde plaats staande Molenbeek Makelaars en Szamen heeft bij winst van HFG vijf punten achterstand, maar ook twee wedstrijd minder gespeeld. Wint Molenbeek M.S. de laatste drie wedstrijden dan is zij de nieuwe en misschien ook wel een beetje verrassende kampioen van de hoofdklasse. HFG begint vanavond enigszins gehavend, het heeft nl. geen reservespelers. Misschien ook wel een voordeel, want dan kun je als team goed op elkaar ingespeeld raken en een “blok” vormen voor je tegenstander. Beide ploegen geven na het eerste fluitsignaal vol gas en zijn volledig aan elkaar gewaagd. Henk Buijs schiet voor Investra op de paal. HFG probeert in een vroegtijdig stadium de opbouw van Investra te verstoren en met succes. Dan een grote fout in de Investra opbouw. De bal wordt pardoes in de voeten gespeeld van Jur van de Heijden en die straft dat foutje koelbloedig af 1-0. Investra zet een tandje bij en komt tot een prima 1-2 combinatie, maar de HFG doelman weet op prima wijze de gelijkmaker van de voet van Henk Buijs te voorkomen. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd om, naar te kijken en waarin beide teams spelen in een hoog tempo. Herman Balfoort dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot raakt de buitenkant van de paal. HFG heeft haar verdediging goed op orde en loert op de counter. Naar mate de wedstrijd vordert vormt het team een blok voor de aanvallers van Investra, dat wel meer de bal heeft maar daar blijft het bij. Vooralsnog weet men geen gaatje in de verdediging van HFG te vinden. Een pass over de breedte van het veld van een Investra speler, kan eenvoudig door Paul de Graaf worden opgepikt en hij weet op uitstekende wijze dit foutje af te straffen door de bal hard en laag via de binnenkant van de paal achter de vanavond niet geheel fitte Peter Siereveld te schieten 2-0. Investra moet nu komen en komt ook wel maar niet echt gevaarlijk voor het HFG doel. Het is afhankelijk van soloacties en zo’n actie levert Investra recht voor het HFG doel een vrije trap op die in tweede instantie wordt binnengeschoten door Henk Buijs 2-1. Daarna gaat Investra volop voor de gelijkmaker maar HFG staat geen doelpunt meer toe. Heel knap gespeeld van HFG dat aan twee foutjes van Investra genoeg had om tot scoren te komen. Het is nu wachten tot 12 mei a.s. want dan speelt Molenbeek M.S. haar volgende wedstrijd tegen rode lantaarndrager Bouwbedrijf Morren B.V.

Sportcafé De Camp (SDC)  –  Drukkerij Woudenberg (DW)     2 – 4

Het zit SDC de laatste weken niet mee. Deed de ploeg een paar maanden geleden nog mee in de race om de titel in de hoofdklasse. De laatste vier wedstrijden werden verloren met als gevolg dat de ploeg is afgezakt naar de derde plaats. Dat kan zelfs nog lager worden als Bouwbedrijf Van Lunteren in de winning mood blijft. Sem van Stijnvoort opent in deze wedstrijd de score en zet DW op een 0-1 voorsprong en doet dat even later nog eens dunnetjes over 0-2. Ook in deze wedstrijd ligt het tempo hoog en wordt er met veel inzet gestreden. SDC, langzamerhand wel met het betere van het spel, komt terug via Emmanuel Makonga 1-2. SDC zet daarna grote druk op de verdediging van DW en het wachten is op de gelijkmaker. Olaf Prins van DW laat een grote kans liggen om de marge weer op twee te brengen. Alleen op de doelman afgaand ziet hij geen kans om de bal in het net te deponeren. De SDC doelman weet met een goede reflex erger voor zijn ploeg te voorkomen. Dan mag DW maximaal twee minuten met een man meer spelen. De aan DW toegekende vrije trap wordt verzilverd door Sem van Stijnvoort 1-3. Onnozel en veel te traag uitverdedigen wordt DW fataal. Roefat Tsjekutsjov maakt de wedstrijd weer spannend door de 2-3 te scoren. Met nog zo’n zeven minuten op de klok gaat SDC vol op jacht naar de gelijkmaker. Sem van Stijnvoort uit een counter dicht bij de vierde treffer voor DW. De SDC doelman weet knap te redden. Het is echter uitstel van executie. SDC voert de druk meer en meer op maar krijgt dan een messcherpe counter van DW te verwerken en kan niet voorkomen dat Sven van Dompzelaar de 2-4 in de kruising schiet. Dat wordt ook de eindstand. Voor DW is het nu afwachten geblazen. Of de ploeg degradeert rechtsreeks naar de eerste klasse of het gaat een degradatie wedstrijd spelen tegen de nummer twee van de eerste klasse.

Loading