Mededeling Zaalvoetbal De Camp

Verslagen 14 april 2023

Drukkerij Woudenberg (DW)  –  Investra     2 – 2

Investra, nog altijd de koploper in de hoofdklasse, zet in de beginfase DW vast op eigen helft en combineert er rustig op los, zonder eigenlijk gevaarlijk te worden. DW kijkt er rustig naar en wacht als een snake op haar prooi om met een uitval toe te slaan. De ploeg heeft daar een paar snelle en ook technische mensen voor. De eerste beste aanval is dan ook gelijk raak. Sem van Stijnvoort eenvoudig uit de draai met de beheerste intikker 1-0. Investra komt met een gelukje op gelijke hoogte. Nathan Veenendaal weet uit een vrije trap de bal bij de eerste paal binnen te frommelen 1-1. Kort daarna Herman Balfoort bijna met de voorsprong voor Investra op de schoen. Zijn schot wordt echter gekeerd door de paal. Na zo’n 15 minuten komt de wedstrijd in evenwicht. Investra blijft volharden in rustig combinatievoetbal wat amper tot grote kansen leidt. Dan krijgt Investra een meevaller want het mag maximaal twee minuten met een man meer spelen en dat buitenkansje wordt benut. Herman Balfoort met een droog laag schot werkt het leer achter DW doelman Derrek Borst 1-2. Wedstrijd daarna feller maar ook slordiger door de vele slechte passes. Investra blijft spelen met de rem erop. DW zet een tandje wat wel meer countermogelijkheden voor Investra oplevert. Bart de Bruijn voor Investra dicht bij een ruimere voorsprong, maar zijn schot belandt op de paal. In de laatste drie minuten dringt DW sterk aan en krijgt Investra het moeilijk. Als DW een hoekschop mag nemen wordt de bal hard en laag voorgeven. De inlopende Sem van Stijnvoort krult de bal met de binnenkant van de voet snoeihard achter Investra doelman Peter Siereveld 2-2. Een prachtig doelpunt waarmee hij de terechte einduitslag op het scorebord weet te zetten. Het vierde gelijkspel voor Investra dit seizoen en dat kan die ploeg, met wedstrijden tegen Heart for Gardens en Sportcafé de Camp nog in het verschiet, wel eens de kop gaan kosten. DW blijft door het gelijkspel in grote degradatiezorgen en het ziet ernaar uit dat eind mei in een rechtstreeks duel met rode lantaarndrager Bouwbedrijf Morren B.V. beslist gaat worden wie rechtstreeks degradeert.

Heart for Gardens (HFG)  –  De Vries en Nell Woudenberg Accountants (VN)     2 – 1

HFG kan vanavond in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse goede zaken doen. Bij winst nadert het Investra tot op één punt. HFG speelt op 28 april a.s. tegen Investra en kan bij winst de kampioensvlag bijna hijsen. Daarnaast wil de ploeg ongetwijfeld revanche nemen voor de eerder dit seizoen geleden 11-1 nederlaag, waarbij aangetekend dient te worden dat HFG toen de hele wedstrijd met een man minder speelde. VN vanavond zonder de geblesseerde Joost Hazeleger en dat scheelt aanvallend toch wel een slokje op een borrel. HFG zet na het eerste fluitsignaal VN direct vast op eigen helft en probeert het in de beginfase met harde afstandsschoten, die echter geen doel treffen. Dan een vrije trap voor HFG waaruit Mark de Graaf toch wel erg gemakkelijk de bal achter de nieuwe VN doelman Tom Veldhuizen kan schieten 1-0. Geen goed opgestelde muur? Beide ploegen daarna fel en met veel inzet, waarbij HFG toch wel de bovenliggende ploeg was. Nick de Greef alleen voor de VN doelman maar hij ziet geen kans om de score te verdubbelen. Dan een gelukje voor VN. Een hoge en verre dieptebal belandt op de rug van een HFG speler en caramboleert richting het lege HFG doel HFG omdat de doelman uit positie was. De snelle René Kalle kon vervolgens van dichtbij binnenschieten 1-1. Paul de Graaf speelt zich even later keurig vrij en zet HFG met een hard schot opnieuw op voorsprong 2-1. Daarna HFG met veel kansen. Guido den Daas voor HFG met een bal op de paal. Aanvallend weet HFG veel kansen te creëren, maar is vanavond absoluut niet zuiver en slim in de afwerking. Omdat VN nauwelijks kansen krijgt en beide partijen niet meer tot scoren weten te komen wint HFG deze toch wel leuke partij voetbal met 2-1.

Vallei Schilders (VS)  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     9 – 3

Beide ploegen doen dit jaar niet mee om de prijzen. Sterker nog W2W moet uitkijken om niet voor de promotie/degradatie wedstrijd (degradatie naar de tweede klasse) in aanmerking te komen. Het moet vanavond wel de punten gaan pakken. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een 3-1 overwinning voor W2W maar winst vanavond zal zeer moeilijk, zo niet onmogelijk worden. W2W kan  vanavond nl. maar vier spelers op de been brengen en dan ben je feitelijk kansloos. Jacco Bout en Bertil van de Vliert zetten VS binnen vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Paul Heldoorn scoort 3-0 en dan verwacht je dat VS voluit gaat voor dubbele cijfers, echter niets is minder waar. VS neemt gas terug en dan zien we dat de drie veldspelers van W2W samen nog wat leuke dingen kunnen doen en laten zien dat ze wat techniek betreft meer in hun mars hebben dan menig VS spelers. Jesse Cozijnse is zo’n speler. Hij scoort gewoon de 3-1 en dat is loon na werken. VS speelt min of meer zomeravond voetbal en zo staat er na een kwartier nog altijd 3-1 op het scorebord. Rick Nannenberg weet de 4-1 te scoren. Daarna Jacco Bout met de 5-1. Gabriel Maas doet voor W2W wat terug en weet uit een vrije trap de 5-2 te scoren. Als neutrale toeschouwer vraag je jezelf af wat voor verloop de wedstrijd zou hebben gehad indien W2W met een compleet team had gespeeld. Dat waren ze eerder dit seizoen wel tegen VS en toen wonnen ze met 3-1. Met nog zo’n vijftien minuten op de klok is het eigenlijk wel droevig wat VS laat zien. Ze weten niet goed om te gaan met de man meer situatie, maar tonen ook geen enkele drang om W2W eens vast te zetten op eigen helft. Elbert van der Velde en Paul Heldoorn met respectievelijk de 6 en 7-2. In de eindfase gaat de conditie bij W2W spreken. VS heeft daar geen last van want die hebben twee wissels op de bank zitten. Toch weet Jesse Cozijnse na een solo de 7-3 te scoren. Rowin Bos en Elbert van der Velde bepalen tenslotte de eindstand op 9-3. Milan van Nieuw-Amerongen in de laatste minuut bijna nog met de vierde treffer voor W2W maar de paal voorkomt dat. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Kok Houtagenturen (KH)  –  De Kaasknabbel & Zo (KK)     2 – 1

Beide ploegen vanaf het beginsignaal vol op de aanval en dat resulteert al vrij vlot in een doelpunt van Thijs Holtsingel. Hij opent de score voor KK van deze zeer levendige wedstrijd 0-1. Daarna kansen over en weer om de score op het bekende bord te doen veranderen. Felle duels worden uitgevochten. Een foutje in de verdediging van KK wordt door Tim van Nimwegen afgestraft 2-0. KK komt maar moeilijk tot het creëren van grote kansen omdat KH achterin de zaak aardig dicht weet te houden. Maar als KK een vrije trap mag nemen is het eindelijk raak. Jarno van Dam schiet hard en laag de aansluittreffer binnen 2-1. Daarna wordt het weer een spannende wedstrijd die echter, naarmate de tijd wegtikt, wel rommeliger wordt. Met nog zo’n zeven minuten op de klok zet KK maar eens aan voor een eindoffensief. Dat schept in de omschakeling mogelijkheden voor KH en de grote vraag is dan ook wordt het gelijk of gaat KH de derde treffer maken om vervolgens de winst te pakken. KK in de eindfase zeer nadrukkelijk op jacht naar die gelijkmaker en heeft daarbij een zeer meelevend publiek achter zich weten te krijgen. Hoewel beide partijen dicht bij een treffer zijn, komt die er niet, zodat de winst naar de gelukkigste ploeg gaat en dat is opnieuw KH. Door deze overwinning heeft KH nog kans om voor promotie naar de hoofdklasse te mogen spelen. Dat geldt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook voor KK, maar dan voor degradatie naar de tweede klasse.

Find MKB  –  Autobedrijf Frietema (AF)     2 – 2

Find dit seizoen in de tweede klasse naarstig op jacht naar de titel en/of promotie. Vanavond de tweede keer tegen AF waartegen op 3 maart jl. kostbare punten verspeeld werden. AF won toen met 3-0. Koploper in de tweede klasse is SNO en daar moet Find in de laatste drie wedstrijden nog tweemaal tegen aantreden. Find heeft dus alles nog in eigen hand. Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd en dat zijn we van AF niet altijd gewend. Aanvallen is tenslotte wel de beste verdediging. Wedstrijd redelijk in evenwicht al probeert AF wel wat meer aanvallender te voetballen en dan is het voor de tegenstander oppassen geblazen. In ieder geval weet het de aanvallende inspiraties van Find aardig de kop in te drukken. Beide teams geven niet veel aan elkaar toe met als gevolg dat er halverwege de wedstrijd nog altijd de brilstand op het scorebord staat. Bij Find zie je dan wel wat onrust in de ploeg sluipen of is het frustratie? Men is te gefocust op de winst en dat werkt nadelig voor de ploeg. Onnodige overtredingen, te gehaast spel en op een gegeven moment maximaal twee minuten uitsluiting van een speler. Dat buitenkansje weet AF echter niet te benutten. Willem van Os van AF met de kans om de score te openen maar de Find doelman is een sta in de weg. Dan toch onverwachts een doelpunt. Lars van Riet uit de draai met de 1-0 voor Find. Dat geef wat opluchting bij Find en nog meer wanneer Van Riet zo’n vier minuten later na een solo het leer in het doel weet te deponeren 2-0. AF gaat in de eindfase volop de aanval spelen en brengt Find in grote problemen. Vooralsnog weet de Find doelman de aansluittreffer te voorkomen. In de laatste minuten gaat het compleet fout voor Find. De ploeg verliest volledig de controle over de wedstrijd en over zichzelf. Een man meer situatie wordt door Wouter Imminkhuizen benut 2-1, waarna een spannende laatste minuut volgt. Als vervolgens nog een speler van Find met geel naar de kant moet is het voor AF een koud kunstje om de stand gelijk te trekken en dat doet het door Kees Frietema. De neutrale toeschouwer mag zelf beslissen of de 2-2 eindstand wel of niet terecht is.

Uwwetloket (UWL)  –  Dorcas Woudenberg     1 – 4

De vrienden van Dorcas vanavond weer redelijk compleet met oude vertrouwde gezichten. Twee spelers op de reservebank en dat is lang geleden. UWL doet niet onder voor Dorcas en heeft drie spelers op de reservebank zitten. Dat belooft vanavond wat te worden, mede gelet op de uitslag van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd waarin UWL een 5-3 overwinning boekte. UWL begint goed aan de wedstrijd en opent via Jurre Bruinsma de score 1-0. Bij Dorcas vanavond good old Robert Bakker in de spits en die geeft direct zijn visitekaartje af. Binnen een minuut draait hij met twee doelpunten de stand volledig om 1-2. Die tik komt even flink aan bij UWL en zorgt voor grote onzekerheid in de ploeg. M. Geijtenbeek, met hulp van de keeper, zorgt voor 1-3. Die tik heeft UWL nauwelijks verwerkt of M. Geijtenbeek met zijn tweede en de 1-4 voor Dorcas. Dorcas neemt daarna wat gas terug en kan dat doen omdat UWL niet lekker in de wedstrijd zit. De wedstrijd is best aardig om naar te kijken, er zit genoeg pit in, maar UWL faalt vanavond volledig in de afwerking en dat breekt die ploeg op. Gerben Staal, met een hard schot op de lat, is nog dicht bij een UWL treffer maar daar blijft het dan ook bij. Complete offday voor UWL. Zelfs van de man meer situatie kan niet worden geprofiteerd. Kostbare winst voor Dorcas dat het nu volledig in eigen hand heeft om zich veilig te spelen van voorlaatste plaats en dat is de promotie/degradatie plek voor degradatie naar de derde klasse. UWL staat nu voorlaatste en ook voor die ploeg geldt dat ze, met nog drie wedstrijd voor de boeg, alles nog in eigen hand heeft.