Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 10 mei 2024

Vrijdag 3 mei behaalde What2Wear bij Gea het kampioenschap in de 1e klasse. De ontmoeting met Morrenbouw werd met 1-3 gewonnen. Bij een gelijkspel of nederlaag zou anders de beslissing tijdens een onderling treffen met de nummer twee Garage de jonge Van Dijk vrijdag 24 mei gaan volgen. Dat wist What2Wear bij Gea echter te voorkomen en was de ploeg niet meer te achterhalen. Gedurende het seizoen deden vijf ploegen mee om de titel. De laatste maanden stond What2Wear bij Gea aan kop en wist men dit niet meer uit handen te geven.


Vrijdag 10 mei 2024:

Uwwetloket (UWL)  –  Sanidrome Hofland (SH)     2 – 4
Het team Sanidrome Hofland kent twee mooie seizoenen. Vorig voetbaljaargang wist de ploeg in de 3e klasse kampioen te worden met 12 overwinningen, 1 gelijkspel en slechts 1 nederlaag. Hoe zou dat gaan verlopen in een hogere klasse? Nou, gewoon door alle 13 wedstrijden winnend af te sluiten en ongeslagen het kampioenschap te vieren. Een zeer knappe prestatie. Toch moest SH er wel alles aan doen tegen Uwwetloket, de nummer twee van de competitie. Het gat van vijf punten voorafgaand aan de wedstrijd kon nog iets gedicht worden, bij winst van UWL. De eerste kansen waren voor Jordi Hofland. Uit een strafschop van Jordi viel de 0-1 te noteren en kort daarna volgde een intikker van Sven Timmermans, 0-2. UWL probeerde zich te herstellen en zag een vrije trap van Arie van Prooijen naast gaan. Bjorn van Weerdenburg raakte namens SH de paal. Gerben Staal zorgde voor de aansluittreffer, 1-2. Ook Arie raakte de paal en dus geen gelijkmaker. Daarna wist Jordi de score weer op twee goals verschil te zetten, 1-3. Daar liet Edwin Prins het niet bij en verkleinde de stand naar 2-3. Gerben zag in eerst instantie zijn schot geblokt worden, maar raakte daarna de paal. Ook een vrije trap van Gerben trof geen doel na keeperswerk van doelman Ricardo van Apeldoorn. Bij een gelijkspel zou het ook feest bij SH zijn. Yannick Scharloo zag zijn rollertje net naast gaan. Bij de beslissende 2-4 legde Yannick de bal terug op Jordi die zijn hattrick compleet maakte. Voor UWL was dit de tweede nederlaag van het seizoen en komt het uit voor de promotie/degradatie wedstrijd tegen de nummer zeven uit de 1e klasse. Voor SH kon het kampioensfeest gaan beginnen.


Arpentus  –  Dorcas Woudenberg     4 – 3
Voor middenmoter Arpentus was dit de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het gat met opponent Dorcas was drie punten in het voordeel. Echter voor Dorcas staat er nog wat op het spel. De ploeg kent één punt voorsprong op FruitSecurity Holland dat op een zevende plaats staat. In een gelijk opgaande wedstrijd kregen beide teams mogelijkheden. Na een goede aanval van Dorcas was er een schot van Mike Toller. Het was Jorg Koudijs van Arpentus met de openingstreffer, 1-0. Daarna twee kansen voor Rick van den Hove, waarbij keeper Micha van der Mijl een keer handelend moest optreden. Een pass van Robert Bakker op Ruben van Vliet waarbij het schot naast ging. Op een merkwaardige manier kwam Arpentus op een 2-0 voorsprong. Jorg Koudijs met een wat gelukkige treffer, waarbij doelman Micha het lederen projectiel niet voor de lijn kon wegwerken. Ondanks deze achterstand probeerde Dorcas voor de aansluitingstreffer te gaan. Een voorzet van Ruben werd door Mike naast gekopt. Daarna nog een situatie met een voorzet vanaf links van Ruben, maar Mike trof geen doel. Een overtreding op Thijs Gruteke leverde een strafschop op voor Dorcas. Ruben ging achter de bal staan en bracht de stand op 2-1. Een diepe bal werd bereikt door Christiaan van der Mark die beheerst wist af te ronden, 3-1. De keepers lieten vervolgens van zich horen in aanvallende situaties. Allereerst die van Arpentus Mike van der Vaart door met de bal te dribbelen en uiteindelijk naast te schieten. Een vrije trap van Dorcas bracht geen resultaat. Een goede actie van Christiaan werd niet afgerond nadat Micha redding bracht. Na balverlies Arpentus probeerde Mike Toller het met een boogbal van afstand. Met een hard geplaatst schot in de rechterhoek bracht goalie Micha de spanning terug met de 3-2. Lang kon Dorcas niet aan een gelijkmaker denken. Christiaan omspeelde Micha en leek de wedstrijd op slot te gooien, 4-2. Een strijdbaar Dorcas ging er nog voor en Robert kon uithalen om voor de 4-3 zorgen. De tijd ontbrak voor Dorcas en ging het nipt onderuit tegen Arpentus.

Drieklomp Makelaars (DM)  –  De Veenendalers (DV)     2 – 3
Vorige week was er tegen Estea de eerste nederlaag voor De Veenendalers, na het behaalde kampioenschap, te noteren. De familie Beukhof stond weer paraat om er een mooie pot van te maken tegen Drieklomp Makelaars. Gerwin Evers van DV kwam tot twee kansen achter elkaar. Daarna stuitte Remco Beukhof op de DM keeper Ernst-Jan de Kruijf. Er volgden diverse kansen voor DV, maar doelman Ernst-Jan hield goed tegen. Lange tijd bleef de stand op 0-0 steken. Toch kwam DV via Marco Beukhof op een 0-1 voorsprong. Jacco van Holland zag zijn poging gepakt worden door stand-in doelman Arjan Beukhof. Jarno van Dam schoot over. Na een voorzet verdubbelde Marco de score naar 0-2. Coen Leenstra vlot met de 1-2 en kwam DM er vervolgens vaker gevaarlijk uit. Coen vervolgens met een schot. Gerco van Dijk met een vrije trap richting Coen die zijn inzet naast zag gaan. DM kwam na een pass van Coen via Jarno op 2-2 gelijke hoogte. Robert Beukhof schoot de bal recht op goalie Ernst-Jan af. Toch kon de koploper met 2-3 zegevieren. Uit de draai bracht Remco de winnende 2-3 van zijn schoen. DM een prima seizoen door als derde te eindigen. DV zal volgend seizoen een stapje hoger proberen mee te draaien in de 2e klasse.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  –  Estea     3 – 5
Voor allebei de teams de laatste competitiewedstrijd. Van de Lagemaat Bouw & Renovatie kent een huidige vierde klassering met zestien behaalde punten. Runner-up Estea won vorige week van kampioen De Veenendalers en zal vrijdag 7 juni een promotie/degradatie duel gaan spelen tegen de nummer zeven uit de 2e klasse. In de beginfase gingen de kansen over en weer. Mark Budding schoot de 0-1 binnen. Floris van de Merwe zag zijn poging voorlangs gaan. Thom Drost kon de voorsprong naar 0-2 vergroten. Mart van Braak met een bal op de paal. Een goede actie van Jeffrey Bakkernes kon Michel Hardeman niet bereiken. John Hardeman schoot de 1-2 binnen. Mart schoot recht op keeper Lambert de Pater, maar na een hoekschop was het wel raak voor Mart, 1-3. Een vrije trap van John ging in de Estea muur. Wim Mudde schoot voorlangs. VDL kwam met een schot in de verre hoek van Jeffrey op een 2-3 tussenstand. Mart en Mark probeerden Estea weer wat ruimer in de score te brengen. Dat lukte vervolgens via Mark, 2-4. Toch deed VDL weer wat terug via Jeffrey met de 3-4. De eindstand werd op 3-5 gebracht door Mark en sluit Estea, met 34 punten in de 3e klasse, het seizoen als tweede af. VDL zal ook volgend voetbaljaargang zich proberen te vestigen als middenmoter in de 3e klasse.

Investra  – Heart for Gardens (HfG)     0 – 7
Zal ook de beslissing om de titel in de hoofdklasse gaan vallen? Molenbeek Makelaars en Szamen was dit seizoen met Heart for Gardens verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Bij een gelijkspel bij dit duel had Molenbeek tegen Drukkerij Woudenberg nog kans op de titel. HfG was op goede sterkte en dat was voor Investra niet het geval. Strijdend met vijf spelers ging het team proberen om voor een stunt te zorgen om HfG na afloop niet op een feest te trakteren. Marnix de Bruin van Investra wist de bal te koppen, maar trof geen doel. Nadat Joey Kooij het eerst met een afstandsschot probeerde, was het daarna wel raak met de 0-1 openingstreffer. Mark de Graaf stond in goede positie, maar kwam niet tot scoren. De 0-2 viel vervolgens via Tom de Greef door een sleepbeweging naar rechts te maken en met een uithaal in de korte hoek raak schoot. Vervolgens ging het snel en kon Jur van der Heijden de 0-3 binnen werken. Een schot van Tom ging via de benen van de Investra-doelman in het doel, 0-4. Meerdere kansen volgden er voor HfG en kwam Investra moeilijk van eigen helft. Daarna toch wat aanvallende intenties van Investra met een schot van Marnix de Bruin dat over ging en Martjan Blokland kan de bal niet goed raken om tot een echte poging te komen. Dennis de Bruin probeerde het uit de draai, maar zat er een HfG-speler tussen en vervolgens de keeper. Mark wist uit stand de voorsprong op 0-5 te brengen. Robin Hanna schoot de 0-6 binnen. Een volley van Nathan Veenendaal ging naast, waarna Tom de eindstand op 0-7 bracht. HfG wist, net als vorig seizoen, het kampioenschap in de hoofdklasse te pakken. De ploeg kent een voorsprong van vijf punten met runner-up Molenbeek Makelaars en Szamen. Voor hen staat vrijdag 24 mei de laatste competitiewedstrijd tegen Drukkerij Woudenberg op het programma.


De Greef Diervoeders (DGD)  –  Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)     3 – 7
Bouwbedrijf Van Lunteren kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar herpakte zich in het resterende deel. Daarbij werd zelfs de halve bekerfinale (vrijdag 7 juni tegen Investra) bereikt. Voor De Greef Diervoeders was er een onverwachte wending, daar vorige week Drukkerij Woudenberg tegen hen niet in actie kon komen. Hierdoor was er nog een kans om als zevende in de hoofdklasse te eindigen. Mogelijkheden waren er voor beide teams. Robin Eerkens (DGD) en Lindert van Beek (BVL) schoten naast. De net ingevallen Marijn de Korte liet bij zijn eerste balcontact van zich horen. Op aangeven van Rob Nannenberg was Marijn trefzeker, 0-1. Na balverlies BVL kon Mattijs Blok alleen op de keeper af, maar schuift de bal naast. Dirk de Greef bracht DGD op gelijke hoogte, 1-1. Een onderschepping van Marijn halverwege het speelveld en vervolgde de weg richting het doel om de 1-2 binnen te schieten. Vlak voor de doellijn wist BVL een tegengoal te voorkomen. Rob maakte de 1-3 voor BVL door aan de rechterkant in de korte hoek raak te schieten. Balverlies van DGD stelde Lindert in staat om een pass op Corné Verweij te geven met de 1-4. DGD probeerde gas te geven om deze wedstrijd toch nog resultaat zien te pakken. Na een hoekschop wist Robin voor de 2-4 aan te tekenen en daarna verkleinde Maarten Lamberink de stand naar 3-4. Een levendige wedstrijd, waarna het duel in de slotfase door BVL goed werd uitgespeeld. Na een vlotte aanval wist Jan-Willem de Keijzer knap af te ronden, 3-5. Lindert wist goed weg te draaien bij zijn tegenstander en bracht de 3-6 op het scorebord. Waarna Lindert ook de laatste treffer in competitieverband wist te maken en de eindstand op 3-7 bracht. Voor hekkensluiter DGD is het doek definitief gevallen en komt in het nieuwe seizoen uit in de 1e klasse. BVL op een vijfde plaats in de hoofdklasse en nog een halve finale wedstrijd in de beker te gaan.

Loading