WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 oktober 2019 gespeelde bekerwedstrijden.

 

Drukkerij Woudenberg  (DW)   -     De Kaasknabbel    (KK)      3  -  1

Het in de tweede klasse uitkomende De Kaasknabbel (KK) deed het tegen hoofdklasser Drukkerij Woudenberg (DW) zeer verdienstelijk. In de beginfase was van niveau verschil nauwelijks sprake. Als Kevin Oussoren wat doortastender was geweest had hij zijn ploeg zo maar op een 0-1 voorsprong kunnen zetten. Dat had aan de andere kant Tim Prins ook kunnen doen, maar daar was de doelman een sta in de weg. KK gevaarlijk in de counter en DW doelman Derrek Borst moest diverse malen handelend optreden. Pas na zo’n tien minuten is het Olaf Prins die in korte hoek DW op voorsprong kan zetten 1-0. Dat wordt ook de ruststand. Halverwege de tweede helft is het Tim Prins die de voorsprong weet te verdubbelen 2-0. KK gaat nu wat vrijer voetballen en het siert de ploeg dat het de aanval blijft zoeken. Daardoor ontstaat er een leuke wedstrijd om naar te kijken. Vijf minuten voor tijd gooit Marvin Steenbeek de wedstrijd in het slot door de 3-0 te scoren. KK blijft het proberen, werkt hard maar voetbalt ten opzichte van haar tegenstander te traag en te doorzichtig. Toch krijgt het loon na werken. Uit een counter is het Nick van Raaij  die voor de 3-1 eindstand zorgt. De drukkers gaan naar de tweede ronde.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.     -     Makelaardij Woudenberg          2  -  3

Beide hoofdklassers maakten er een echte bekerwedstrijd van. Een zeer levendige wedstrijd tussen twee zeer strijdvaardige teams en dat maakte het leuk om naar te kijken. Na drie minuten opent Maurice Frens met een frommelgoal de score 0-1. Morren moet daarna een paar minuten met een mannetje minder spelen en ziet Jacco Kemp een fantastisch doelpunt maken. Een harde indraaier via onderkant lat en binnenkant paal 0-2. Nu moet Morren komen en dat doet het ook. Cor Broekhuizen met de aansluittreffer. Kort voor rust een lange vechtsolo van Jonathan van Grol die hij keurig weet af te ronden 1-3. Kwestie van doorzetten en erin blijven geloven. Ook na de rust zoeken de makelaars direct de aanval om te proberen deze wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Jaco Mulder ziet het anders en weet de aansluittreffer te scoren 2-3. Dan mag Morren twee minuten met een man meer spelen. Daar weet het echter geen gebruik van te maken. De keeper van de makelaars weet ze knap van het scoren af te houden. Omdat beide ploegen niet meer weten te scoren is het Makelaardij Woudenbreg dat verder mag bekeren.

 

Exitum     -     Sanidrõme Hofland   (SH)       1  -  5

Beide derde klassers staan in de competitie vooralsnog op de voorlaatste en laatste plaats. Sanidrõme Hofland (SH) heeft in de competitie na twee wedstrijden nog geen enkel punt en ook nog geen enkel doelpunt weten te scoren. Daar komt vanavond verandering in. Binnen 15 seconden! Jordi Hofland met de 0-1. Die voorsprong is van korte duur. Jaap de Groot met de 1-1 waarmee de koek voor Exitum meteen op is. Ploegen wel redelijk aan elkaar gewaagd maar SH in de aanval veel gevaarlijker. Jordy van Asselt brengt met twee doelpunten de ruststand op 1-3. Na de rust is het Jesper Kranendonk die het net voor SH weet te vinden en met de 1-4 de wedstrijd beslist. Djonno Bouwheer zet de 1-5 eindstand neer op het scorebord. Sanidrõme Hofland door naar de tweede ronde.

  

WSI Models     -     Van de Lagemaat Bouw & Renovatie           4  -  0

Het in de tweede klasse voorlopig onderaan staande Van de Lagemaat maakte het hoofdklasser WSI in de beginfase aardig lastig. De ploeg kreeg enkele goede kansen om op voorsprong te komen. WSI had het aanvallend lastig en zag vele aanvallen gekeerd worden door prima keeperswerk van doelman Lambert de Pater. Uit een hoekschop weet Michel van de Lagemaat hard en hoog te scoren en WSI op voorspropng te zetten 1-0. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust WSI wel de betere ploeg en is het Peter Kalle die de 2-0 weet te scoren. Daarna laat WSI zich wat terugvallen om op de counter te loeren. Joost Hazeleger brengt snelheid in die counters en ook een doelpunt 3-0. WSI speelt daarna de wedstrijd plichtmatig uit en weet via Willem Kalle de eindstand te bepalen op 4-0. Ook hoofdklasser WSI zien we terug in de tweede ronde.

 

Investra     -     Uwwetloket      3  -  1

Derde klasser Uwwetloket mag voor bekerwinnaar Investra geen probleem zijn echter Investra heeft een personeelsprobleem. Door verplichtingen elders waren diverse spelers verhinderd en moest noodgedwongen een beroep gedaan worden op voorzitter Henk-Jan van Ooijen, die door een ernstige knieblessure al ruim vijf jaar niet meer aan voetballen is toegekomen. Investra, dus zonder reserves zet wel direct wat druk op de verdediging van het op de counter loerend Uwwetloket. Doelman Robert Prins zou een drukke avond krijgen maar groeide gaandeweg de wedstrijd uit tot de beste man aan de kant van de lokettisten. Op het loeiharde en zuivere schot van Remko Polinder was hij echter kansloos en zo kwam Investra al snel op een 1-0 voorsprong. Als Berend Jan Sok even later Remko Polinder goed aanspeelt kan deze Investra op 2-0 zetten, wat ook de ruststand wordt. Direct na de rust wil Investra de wedstrijd snel beslissen, maar ziet ineens Julian Lith als een duveltje uit een doosje een mooie actie maken en de 2-1 scoren. Inmiddels heeft Investra halverwege de tweede helft versterking gekregen en moet het voor Investra niet moeilijk zijn om de wedstrijd uit te spelen. Dat viel toch tegen. Uwwetloket verweerde zich kranig en voetbalde bij vlagen aardig mee. Bart de Bruijn beslist tenslotte de wedstrijd door uit een goed uitgevoerde combinatie de 3-1 te scoren. Goed gespeeld door Uwwetloket echter Investra door naar de tweede ronde.

 

Bar de Camp  (BdC)   -     Heart for Gardens  (HfG)     1  -   10.

De wedstrijd van de avond waar veel van verwacht werd is helaas nooit een echte wedstrijd geworden. Een overtreding van de HfG doelman levert BdC, naast een man meer situatie, een vrije trap op die door Marc van Ginkel via een speler wordt binnengeschoten 1-0. Daarmee had BdC voor vanavond haar kruit verschoten, want in de rest van de wedstrijd werd de ploeg volledig overklast door een ontketend HfG. Daarbij dient aangetekend te worden dat het BdC sierde dat de ploeg aanvallend voetbal bleef spelen wat de wedstrijd nog wel leuk maakte om naar te kijken. Als HfG een man meer situatie krijgt is het Jelmer Hoekstra met de 1-1. Daarna zou het de Mark de Graaf voorstelling worden. Hij scoort voor de rust een hattrick en brengt daarmee de ruststand op 1-4. Na de rust Tom de Greef met de 1-5. BdC kan het allemaal niet meer bijbenen en ziet Tom de Greef uit een goede combinatie de 1-6 scoren. Daarna is het weer Mark de Graaf time. Hij brengt met een hattrick de stand op 1-9. In de laatste minuut mag HfG doelman Philip Figlarz een vrije trap nemen die hij hard en zuiver binnenschiet om daarmee de eindstand op 1-10 te brengen. Jammer dat de BdC coach i.v.m. aanmerkingen op de leiding met rood naar de tribune werd verwezen. De bekerfinalist van vorig seizoen HfG zien we terug in de tweede ronde.

 

Find MKB     -     Kok Houtagenturen     2  -  3

Deze twee tweede klassers ontlopen elkaar niet veel in de competitie en dat zou vanavond in de wedstrijd ook zo zijn. Kok speelt iets slimmer en sneller en neemt via Pieter van de Lagemaat de leiding 0-1.  Kok snel in de omschakeling ziet de voorsprong verdubbeld worden door Daniël Makonga. Beste speler bij Find en vanavond ook op het veld Mohamed Bouyglafin. Hij zorgt met een hard schot voor de 2-2 nadat even voor rust Stijn Willigenburg de ruststand op 1-2 had gebracht. Daarna een heerlijk bekerduel met kansen over en weer. Tim van Nimwegen zet Kok opnieuw op voorsprong, waarna Kok de gelederen achterin gesloten houdt. Find probeert op alle manieren gelijk te maken en krijgt nog een kans op de gelijkmaker wanneer het twee minuten met een mannetje meer mag spelen. Dat voordeel weet men niet te benutten, zodat Kok naar de tweede ronde gaat.

 

Ribhouse Texas      -     Keukengalerie/AV Verzekeringen     3  -  3  (Keukengalerie w.n.s.)

Derde klasser Ribhouse neemt via Peter Heuvelink brutaal een 1-0 voorsprong tegen eerste klasser Keukengalerie. Keukengalerie wordt in de beginfase onder druk gezet en niet zonder succes. Peter Heuvelink test de doelman van Keukengalerie die zijn schot niet klemvast weet te pakken. Mark van Leersum straft dat af en de 2-0 staat op het scorebord. In de competitie gaat het Keukengalerie niet voor de wind. De ploeg scoort gemiddeld één doelpunt per wedstrijd maar krijgt er wel gemiddeld vijf tegen, waardoor de ploeg thans het slechtste doelgemiddelde van de competitie heeft. Ruststand 2-0. De Texas doelman is bezig aan een een goede wedstrijd en weet met hulp van paal en lat veel doelpunten te voorkomen. Het is Roy Groot die eindelijk de aansluittreffer weet te maken 2-1. Dat doelpunt smaakt naar meer denk Roland van Andel en hij scoort de 2-2. Een van de meest fantastische doelpunten van deze avond wordt gescoord door Mark van Leersum. Uit een lastige hoek prachtig in de winkelhaak en 3-2 voor de Texianen. Van Andel bepaalt de eindstand uit een vrije trap op 3-3 wat betekent dat strafschoppen de beslissing moeten brengen. Daarin toont Keukegalerie zich het koelbloedigst en bekert door.