WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 4 oktober 2019 gespeelde wedstrijden.

Uwwetloket     -     Exitum            0  -  0

De eerste wedstrijd van de avond is helaas een wedstrijd om snel te vergeten. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de derde klasse en dat is aan het spelbeeld vanavond ook goed te zien. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd en krijgen over en weer wat kleine kansjes, maar ook niet meer dan dat. De beste kansen misschien nog voor Uwwetloket maar Exitum doelman Janco Leeuwdrent reageert attent. Ruststand 0-0. Na de rust hetzelfde spelbeeld en ook nu van een bedenkelijk niveau. Passes over een afstand van zelfs minder dan vijf meter komen gewoonweg niet aan. Bij beide teams worden de mouwen vanavond niet opgestroopt, zelfs niet wanneer Exitum twee minuten met een mannetje meer mag spelen. En zo eindigt deze saaie wedstrijd zoals die begon nl. in een doelpuntloos gelijkspel, iets wat we niet veel zien gebeuren. Jammer voor de toeschouwers.

 

Ribhouse Texas     -     Drieklomp Makelaars      2  -  6

Ingaande dit seizoen heeft het bestuur het dragen van rug- en/of broeknummers verplicht gesteld. Daarbij is niet (helaas) gezegd dat het verschillende rugnummers moeten zijn. Ribhouse Texas heeft haar shirts dan ook keurig voorzien van duidelijke rugnummers, maar jammer genoeg wel twee shirts  met rugnummer 4 en twee met rugnummer 5. Dat is voor het bijhouden van de doelpuntenmakers wel wat lastig, maar vanavond heeft de dienstdoende zaalwacht het nog (even?) niet moeilijk, getuige de uitslag.

Dan de wedstrijd:

Beter dan de twee voorgaande ploegen doen het deze twee andere derde klassers. Binnen drie minuten opent Henco van Holland de score voor Drieklomp 0-1. Die ploeg heeft er vanavond zin in.  Ook de Texianen laten zich niet onbetuigd en dat geeft een wedstrijd die op en neer golft. Drieklomp aanvallend de gevaarlijkste ploeg en dat heeft de Texas doelman geweten. Veelvuldig moet hij op harde schoten handelend optreden en dat doet hij zeer bekwaam. Hij weet vooralsnog een grote achterstand voor zijn ploeg te voorkomen. De lichtvoetige en handige Joeri van Appeldoorn dicht bij de 0-2 maar keeper en lat weten dat te voorkomen. Terwijl ierdereen op de 0-2 zit te wachten is het echter ineens Martijn de Haan die uit een hoekschop verrassend met het hoofd weet te scoren 1-1.  Direct na dit doelpunt brengt Drieklomp de marge op twee door doelpunten van Menno Hoekstra 1-2 en Joeri van Appeldoorn 1-3. Dan kan Ribhouse terugkomen in de wedstrijd wanneer het een strafschop krijgt maar de slecht ingeschoten bal wordt door de gelegenheidsdoelman (vaste doelman moet voor twee minuten naar de kant), keurig gestopt. Ribhouse mag daarna twee minuten met een mannetje meer spelen maar weet daar geen gebruik van te maken. Ruststand 1-3. De tweede helft is een kopie van de eerste.Joeri van Appeldoorn brengt de stand op 1-4 en even later met zijn derde doelpunt op 1-5. Remco de Haan doet nog wat terug door de 2-5 te scoren. Het laatste woord is aan Menno Hoekstra met de 2-6 eindstand. Dik en dik verdiende overwinning voor de makelaars die zich door deze overwinning in de top van de derde klaase nestelt.

 

Drukkerij Woudenberg  (DW)    -     WSI Models       1  -  5

Beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse en kunnen de punten dus goed gebruiken. Joost Hazeleger opent voor WSI de score uit een vrije trap 0-1. De Models hebben de verdediging aardig goed op orde en geven nauwelijks kansen weg. DW moet zich dan ook noodgedwongen beperken tot afstandsschoten. Olaf Prins heeft daarmee succes en weet doelman Reijer van der Wind met een hard schot te passeren 1-1. De vreugde bij DW is echter van korte duur. WSI gaat direct na de aftrap in de aanval en Joost Hazeleger met de 1-2. Kort voor rust zet DW nog eens even aan en krijgt twee grote mogelijkheden op de gelijkmaker maar beide keren redt Van der Wind. Ruststand 1-2. Na de rust is het Peter Kalle die WSI op 1-3 weet te zetten. Dat lijkt de nekslag voor DW. Als DW twee minuten een mannetje meer heeft weet het daar niet van te profiteren. DW blijft de aanval zoeken en dat is koren op de molen van WSI.  In een 1 op 1 weet de DW doelman Rick Hazeleger nog van de 1-4 af te houden. Het is echter uitstel van executie. Gerwin van Essen uit een vrije trap wel met de 1-4. In de slotfase een messcherpe counter van WSI en Willem Kalle met de 1-5 eindstand. WSI vanavond scherper in de aanval.

 

Heart for Gardens (HfG)    -     Bouwbedrijf Van Lunteren  (BVL)     4  -  3

Heart for Gardens is de competitie in de hoofdklasse goed begonnen en heeft dit seizoen wat goed te maken. Het vorige seizoen speelde de ploeg sinds tijden in de competitie geen rol van betekenis. HfG begon ook nu gretig aan de wedstrijd. In de beginfase wordt BVL compleet overlopen. Als de eerste kruitdampen opgetrokken zijn staat er een 2-0 stand op het scorebord door twee doelpunten van Paul de Graaf. Het gaat bij HfG allemaal een tandje sneller dan bij BVL. Mark de Graaf kan simpel de ruststand op 3-0 bepalen en dan lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Na de rust kruipt BVL wat meer uit haar schulp en dan blijkt dat de plpeg over veerkracht beschikt. Ook de kansen blijven niet uit, Doelman Rick Moors weet lang de nul voor zijn ploeg op het scorebord te houden maar is niet bestand tegen het schot van Lindert van Beek 3-1. Mark de Graaf krijgt op rechts te veel ruimte om zijn aktie te maken. Als ook de BVL doelman een stapje naar links zet gaapt rechts van hem het gat en dat is precies wat Mark nodig heeft om de bal in de verste hoek te schieten 4-1. BVL heeft nu niets meer te verliezen en gaat brutaler spelen. Dan blijkt dat de verdediging van HfG kwestbaar is. Julian Wouters profiteert van een misverstand in de verdediging en scoort 4-2.  Mark de Graaf kan daarna de wedstrijd definitief in het slot gooien maar de paal voorkomt dat.  BVL plaatst een prima counter en Marijn de Korte met de aansluittreffer 4-3. De laatste paar minuten worden ineens spannend. HfG is het even kwijt en BVL ruikt de gelijkmaker. Die komt er nog bijna maar het schot op doel wordt gekraakt. HfG met de schrik vrij maar wel met de volle buit uit drie wedstrijden. De ploeg mag zich nu opmaken voor de bekerkraker tegen Bar de Camp op 11 oktober a.s.

 

Autorijschool Geijtenbeek  (AG)    -     Keukengalerie/AV Verzekeringen  (KAVV)     6  -  0

De rijschoolmannen, na twee wedstrijden nog zonder punten in de eerste klasse, hebben vanavond in KAVV een goede tegenstander. Ook die ploeg heeft nog geen enkel punt uit twee wedstrijden weten te halen en zijn voorlopig de rode lantaarndrager. AG met vanavond in de goal good old Cor de Snoo en dan kan het al bijna niet meer mis gaan. Binnen twee minuten Mark Heshusius met de 1-0. Erwin Koudijs geeft wat gas bij en zet zijn ploeg op 2-0. KAVV kan daar weinig tegenover zetten. Balverlies stelt Erwin Koudijs in staat om de 3-0 te scoren. AG doet het rustig aan en loert op haar kansen. Omdat KAVV aanvallend weinig in de melk te brokkelen heeft is er sprake van een matige wedstrijd waarin AG heerst. Ruststand 3-0. De tweede helft is een kopie van de eertse. AG blijft de betere ploeg en weet dat ook na rust in doelpunten uit te drukken. Frank Ariëns beslist de wedstrijd door 4-0 te scoren. Rowald Pul weet uit een scrimmage de 5-0 te scoren. Dan pas wordt KAVV wat wakker en zet nu alles op de aanval. Dan moet Cor de Snoo zijn kunnen laten zien en met een drietal  reflexen weet hij KAVV van het scoren af te houden. AG weet in de slotfase nog een prima 1-2 combinatie via Marijn Berkel af te ronden. Hij bepaalt de eindstand op 6-0.

 

Garage de jonge Van Dijk     -     Moestas       5  -  1

Beide middenmoters in de eerst klasse maken er vanavond een leuke wedstrijd van. Van Dijk vanavond met een nieuwe speler in haar gelederen te weten VOP speler Emiel Vastenhouw. Hij zorgt vanavond voor de tactische uitvoering en doet dat zeer bekwaam. Verder vanavond bij Van Dijk in de ploeg de vers gecontracteerde Petr Cech, wat bij nadere bestudering echter Dennis Spoel blijkt te wezen zijn. Vastenhouw met een carambool die goed is voor de 1-0. Van Dijk, de ploeg met veel balbezit, heeft er vanavond zin in en vindt in Moestas een gewillig slachtoffer. Toch weet Moestas langszij te komen.  Is het eerst nog Milan Gijsbertsen die de bal van de lijn weet te halen. Even later Melvin van de Haar uit een vrije trap magistraal in de winkelhaak 1-1. Van Dijk blijft rustig en loert op haar kansen. Het speelt het balletje rustig voor de goal rond en dan mag Emiel Vastenhouw de bal achter doelman Breunie Budding tikken. Ruststand 2-1. Na de rust een prima combinatie en Vastenhouw in de korte hoek met zijn derde en de 3-1 voor Van Dijk. Moestas zet daar alleen via Rogier Voogt wat tegenover, maar de lat voorkomt de aansluittreffer. Dan een 1-2 combinatie tussen Gijsbertsen en Jeroen Kok en de laatste mag het afmaken 4-1. Dit alles zeer tot tevredenheid van gelegenheidscoach Rob Gijsbertsen die het allemaal van de bank glimlachend kan aanzien. Robert Bakker mag bij de volgende uitgespeelde aanval het laatste zetje geven en de 5-1 scoren. Dat wordt de eindstand.