WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 25 september 2019 gespeelde bekerwedstrijden.

 

De bekercompetitie heeft inmiddels ook een aanvang genomen en hieronder leest u de resultaten van de eerste acht duels uit de eerste ronde. Een bijzondere ronde omdat er slechts een hoofdklasser in aktie zou komen. Vier  wedstrijden gingen tussen teams uit dezelfde klasse.

De ondersteepte ploegen gaan door naar de tweede ronde.

 

Van Egdom Metaalbewerking     -     Bakkerij van den Pol     1  -  2

Beide tweede klassers zijn goed aan elkaar gewaagd. Het is Jelte Los die het eerste doelpunt van de nieuwe bekercompetitie scoort. Hij zet daarmee Van den Pol op een 1-0 voorsprong. Kort voor rust zet Van Egdom wat meer druk op de verdediging van Van den Pol en dat resulteert in de 1-1. Verantwoordelijke man is Lykel Sok. Hij weet met een hard schot beide ploegen weer in balans te brengen. Direct daarna krijgt Van Egdom in een 1 op 1 situatie de kans om op voorsprong te komen, maar de doelman van Van den Pol weet dit echter prima te voorkomen. Ruststand 1-1. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Er is niet echt sprake van een bovenliggende partij. Opnieuw is het Van den Pol dat de leiding in de wedstrijd neemt. Joris van den Pol is de doelpuntenmaker en zijn doelpunt zou later heel belangrijk blijken. Wat Van Egdom in de eindfase ook probeert het lukt wel de bal op de paal te krijgen maar niet tussen de palen. Zo wordt Bakkerij van den Pol de gelukkige winnaar van de allereerste bekerwedstrijd en plaats zich als eerste team voor de tweede ronde.

 

Moestas     -     Fysio-In      4  -  1

Voor eersteklasser Moestas, gestoken in een mooie nieuwe outfit met rugnummers, mag derdeklasser Fysio-In op papier dan wel geen probleem zijn, in het veld is daarvan in de eerste helft niet echt veel van te merken. Moestas wel de betere en aanvallende ploeg maar Fysio-In gevaarlijk op de counter. Kort voor rust zet Moestas aan en weet uit een prima uitgespeelde aanval de verlossende 1-0 te scoren via Stefan van Veenendaal.  Die stand wordt ook de ruststand. Na de rust zet Moestas een tandje bij en dan kan Fysio-In het voetballend niet meer bijbenen. Melvin van de Haar zet een prima 1-2 combinatie op met Stefan van Veenedaal en rond die aanval zelf af 2-0. Direct daarna een identieke situatie. Van de Haar zet nu de combinatie op met Arrian Bloemendal en rond opnieuw af 3-0. Dat het ook zonder een combinatie kan bewijs hij kort daarna wanneer hij zijn solo afrond en de 4-0 scoort. Melvin heeft zijn onvervalste hattrick. Fysio-In probeert daarna met man en macht de eer te redden en dat lukt. Robbert Volkers weet een prima voorzet keurig achter de kansloze Breunie Budding te krijgen. Hij bepaalt de eindstand op 4-1.  Moestas door naar de tweede ronde.

 

Autobedrijf Frietema     -     Dorcas Woudenberg      2  -  0

Eersteklasser Frietema doet wat het eigenlijk behoort te doen, winnen van tweedeklasser Dorcas. Dat doet het dan ook, niets meer, niets minder. Dorcas zeker niet de mindere ploeg. Sterker nog het krijgt zelfs de beste kansen. Daardoor een leuke pot voetbal om naar te kijken met halverwege de wedstrijd een brilstand op het scorebord. Na de rust Frietema de wat fellere en meer aanvallende ploeg, maar Dorcas dicht bij de openingstreffer. Frietema laat zich daarna aanvallend niet onbetuigd en geeft een signaal af met een leep balletje op de kruising. Vraag is wie als eerste de opening in de verdediging kan vinden. Willem van Os is man die de opening vindt en hij zet Frietema op de begeerde 1-0 voorsprong. Dorcas moet nu wel komen en zet verdedigend druk. Dan begaat deze ploeg een kapitale fout, zoals zo veel ploegen al eerder deden. DoelmanThijs Gruteke gaat mee voetballen. Een keeper naar en over de middellijn is voor 99,9% om moeilijkheden vragen. Frietema doelman Arnoud Imminkhuizen met een knappe boogbal uit eigen strafschopgebied en de 2-0 is de nekslag voor Dorcas. Daarna speelt Frietema de wedstrijd  gecontroleerd uit en gaat door in het bekertoernooi.

 

Van Campen Schilderwerken    -     Bouwbedrijf Van Lunteren       0  -  5

Helaas kon tweedeklasser Van Campen vanavond geen ploeg op de been brengen om het op te nemen tegen de enige hoofdklasser van vanavond Bouwbedrijf Van Lunteren. Laatstgenoemde bekert dan ook reglementair verder.

 

Autobedrijf Geijtenbeek     -     Drieklomp Makelaars        4   -   2

Derdeklasser Drieklomp vanavond voor de lastige klus om eersteklasser Autorijschool Geijtenbeek uit het bekertoernooi te kegelen. In de eerste helft is het verschil niet direct waarneembaar, integendeel zelfs. Bas Spans profiteert van een misrekening van doelman Frederik Izaks, die te ver uit zijn doel komt, en weet knap af te ronden 0-1. Terwijl iedereen rekening houdt met een 0-1 ruststand is het uit een hoekschop Mark Heshusius die toch nog op fraaie wijze de stand in evenwicht weet te brengen. Rust 1-1. Kennelijk is Geijtenbeek daardoor wakker geworden want na de rust zet het een tandje bij en dat levert al snel doelpunten op van opnieuw Mark Heshusius en van Dennis Koudijs 3-1. Nu wordt het, met nog zo’n negen minuten op de klok, moeilijk voor Drieklomp, maar nog niet onmogelijk. Vijf minuten voor tijd brengt Bas Spans, na een mooie solo, weer spanning in de wedstrijd 3-2. Direct daarna kansen voor Drieklomp op de gelijkmaker. Paal en keeper staan (voorlopig?) de gelijkmaker in de weg. Dennis Koudijs brengt opluchting bij Geijtenbeek door kort voor tijd de beslissende 4-2 te scoren. Leuke partij voetbal met Autobedrijf Geijtenbeek als de doeltreffendste ploeg. Die dus naar de tweede ronde.

 

Vallei Schilders     -     Hoor en Zie      5  -  1

Twee jonge fanatiek spelende ploegen uit de derde klasse die vanavond een leuke pot voetbal laten zien. Een aanwinst voor de competitie. Zeker de Vallei Schilders die een paar aardige voetballers in de ploeg hebben lopen die zeker op een veel hoger niveau meekunnen.  Zo’n speler is de robuste Rick Nannenberg. Hij zet, samen met Paul Heldoorn, de schilders binnen vijf minuten op en 2-0 voorsprong. Als Rick Nannenberg ziet dat Hoor en Zie doelman Job van Wikselaar niet goed opgesteld staat bij de eerste paal, weet hij het gaatje in de korte hoek te vinden en staat er 3-0 op het scorebord. Zijn collega aan de andere kant wil niet achterblijven en gaat niet vrijuit bij de tegentreffer van Dide van Beek. Ruststand 3-1. Na de rust de Vallei Schilders de betere en ook fellere ploeg. Rick Nannenberg met zijn derde (hattrick) en de 4-1 voor Vallei Schilders. Hoor en Zie geeft zich gewonnen, maar moet nog wel toezien hoe Nannenberg uit een 1-2 combinatie de 5-1 weet te scoren. Hoor en Zie kan de laatste twee minuten de stand een nog wat draaglijker aanzien geven, want het mag met een man meer spelen. Daar weet het echter geen gebruik van te maken. Vallei Schilders verdient naar de twee ronde.

 

Garage de jonge Van Dijk     -     De Greef Diervoeders      1  -  2

Beide eersteklassers zoeken direct de aanval en krijgen over en weer wat kansen. Maar doelpunten blijven uit. Pas twee minuten voor rust weet Elwin Vermeulen het gaatje te vinden en prikt beheerst binnen 0-1. Maar voor De Greef goed en wel van de vreugede bekomen is staat de 1-1 al op het scorebord. Michael Baardman is de man van het doelpunt en hij bepaalt de ruststand op 1-1. Na de rust beide teams aardig in evenwicht. Ook bij de gele kaarten. Beide teams krijgen een man meer situatie maar weten daar niet van te profiteren. Twee minuten voor tijd is het Justus van Gent die De Greef naar de volgende ronde weet te schieten 1-2.

 

Greenspread       -      Sport- en Dierenshop Woudenberg  (S&D)    2  -  2   ( S&D  w.n.s.  5-6)

Ook deze ploegen zijn beide eersteklassers. De veteranen van Greenspread doen dat al geruime tijd. De jonge ploeg van S&D is de promovendus. Als snel mogelijkheden voor Greenspread wanneer het twee minuten lang een mannetje meer heeft, maar S&D weet daar goed mee om te gaan. Het vertraagt het spel goed een geeft geen kansen weg. Partijen zijn en blijven goed aan elkaar gewaagd en dat geeft een ruststand van bijna 0-0. Werkelijk 1 seconde voor het rustsignaal is het Charley Eweg die toch nog weet te scoren en S&D op een 0-1 voorsprong zet. Na de rust zet Greenspread wat aan. Lars de Cock bijna met de 1-1 maar even later Barry Koot uit de draai wel met de 1-1. Daarna een sterke fase van Greenspread en heel dicht bij de 2-1 is maar de bal gaat op miraculeuze wijze toich het doel uit. Marcel Bouw uit een zuiver genomen vrije trap met de 2-1. Met nog zo’n vier minuten op de klok is en blijft het spannend. Alec Stalman als een vogel zo vrij prikt de 2-2 binnen en dan lijkt het op strafschoppen uit te draaien. Marcel Bouw in de slotfase met de 3-2 op de voet maar de voet van de keeper voorkomt dat. De strafschoppen serie is spannend. Als S&D mist lijkt Greenspread er met de winst van door te gaan. Maar ook Greenspread mist en dat doet het later nog een keer, zodat S&D als gelukkigste ploeg door mag bekeren.