WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 12 oktober 2018 gespeelde wedstrijden.

 

MBS-installtech  -  Ad Exitum  (AE)     3 – 3

De twee laatst geklasseerde ploegen van de derde klasse (beiden 0 uit 2)  gaan vanavond proberen om de eerste punten van dit seizoen te pakken en zoals u al aan de uitslag kunt zien is dit gelukt, zei het dat het voor ieder team maar 1 punt is. Voldoende om de laatste plaats voorlopig over te dragen aan Ribhouse Texas. Het veel jongere team van AE neemt via Jarno van Dam en Maurits Vermaat een 0-2 voorsprong. Nog voor de rust brengt Luuk Plessius MBS terug in de wedstrijd. Ploegen doen niets voor elkaar onder en dat maakt deze wedstrijd leuk om naar te kijken. Beide teams spelen volop de aanval en dat geeft over en weer kansen. Na de rust is het Rik Schreurs die MBS op gelijke hoogte brengt door de bal in de kruising te punteren 2-2. MBS speelt de tweede helft, i.v.m. een blessure van de vaste keeper, met een nieuwe keeper. Die weet de voorsprong van 3-2 voor MBS, doelpunt van Edgar Schreurs, niet vast te houden. Maurits Vermaat scoort de 3-3 waarna beide ploegen in de laatste minuut nog volop voor de winst gaan. Maar gescoord wordt er niet meer. Nog wel een goede kans  voor Rinie van Blankers, maar alleen  voor de keeper schiet hij naast. Gelijk spel ook de juiste uitslag.

 

Rijschool Loef   -   Makelaardij Woudenberg & Szamen (W&S)   1 - 4

Promovendus Loef kent een goede start in de hoofdklasse en heeft na twee wedstrijden de volle buit. W&S heeft door personele omstandigheden een wat mindere start, maar begint langzaam wat meer in haar ritme te komen. Vanavond een prestige duel zeker voor de gebroeders de Korte. Marijn bij Loef en Lennard bij W&S, waarbij de eerste in de onderlinge duels toch wel de bovenliggende partij is. Dit laatste geldt niet voor team Loef. Beide ploegen doen niet voor elkaar onder en leggen een leuke partij voetbal op de mat, waarbij Loef aanvallend iets gedurfder speelt. Loef spits Lindert van Beek ziet zijn schot op de paal belanden en even later uit goede positie ver naast gaan. W&S weet uit een counter de onderkant van de lat te raken en moet even later de bal vlak voor de eigen doellijn wegwerken. Een 0-0 ruststand is dan ook het resultaat. Na de rust blijkt dat het een wedstrijd wordt van momenten. W&S gaat wat meer de aanval zoeken en krijgt door een onnodige gele kaart een man meer situatie waar het optimaal via Diederick Boersma gebruik van maakt. Vrijstaand bij de tweede paal tikt hij eenvoudig de 0-1 binnen. Die voorsprong is slechts van zeer korte duur. Marijn de Korte in de tegenaanval scoort de 1-1. De wedstrijd kantelt definitief wanneer Loef een draak van een aanval opzet die W&S eenvoudig weet te onderscheppen en waaruit Lennard de Korte eenvoudig de 1-2 weet te scoren. Die tegenslag komt Loef niet meer te boven. Het gaat naarstig op jacht naar de gelijkmaker en krijgt die kans via Jorian van Beek, maar ook hij heeft het zuivere schot vanavond niet in de benen. In de laatste fase van de wedstrijd is het voor Loef alles of niets. W&S maakt van de gebode ruimte prima gebruik en wikkelt enigszins geflatteerd af naar een 1-4 eindstand door doelpunten van Willem van Dijk en Diederick Boersma.

 

Heart for Gardens  (HfG)  -  Investra     0  -  3

De nummers één en twee van de hoofdklasse van vorig seizoen maken er vanavond een spannende wedstrijd van.  HfG, vanavond weer in een aangepaste opstelling met nu Jur van der Heijden op doel, zet direct druk op de verdeding van Investra, maar die blijkt vanavond weer ouderwets solide te zijn. Ook vanavond blijkt dat HfG niet meer het swingende team van vorig seizoen is. Probleem vanavond voor HfG is opnieuw het scoren. Dit probleem heeft Investra vanavond ook, zei het in wat mindere maten. Was de ploeg vanavond wat secuurder/scherper in de aanval geweest dan had het HfG zo maar naar een grote nederlaag kunnen spelen. Nu weten keeper, paal en lat een snelle voorsprong van Investra te voorkomen. Als Berendjan Sok een aanval van HfG onderschept weet hij Bart de Bruijn in staat te stellen de 0-1 te scoren. Investra weigert daarna om de voorsprong te vergroten door goede mogelijkheden onbenut te laten. Ruststand dan ook 0-1 en dat is goed voor de spanning. Na de rust min of meer hetzelfde spelbeeld. HfG zoekend naar een doelpunt, maar weet het gaatje in de verdediging niet te vinden. Als de ploeg het gaat proberen met afstandsschoten is dat een duidelijk signaal van onmacht. Investra opnieuw met goede mogelijkheden maar doelman Van der Heijden blijft  met hulp van het houtwerk zijn ploeg in de race houden. Het is dan Herman Balfoort die voor opluchting bij Investra zorgt door de verdiende 0-2 tegen de touwen te rammen. Die klap komt HfG niet meer te boven en moet verder lijdelijk toezien dat een van haar spelers met rood het veld moet verlaten, iets wat sinds mensenheugenis niet bij die ploeg is gebeurd. Bart de Bruijn bepaalt de eindstand op 0-3, door prima doelman Van der Heijden te omspelen en de bal keurig in de winkelhaak te schieten. Door deze overwinning is Investra voorlopig de nieuwe ongeslagen koploper in de hoofdklasse.