WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 7 september 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Ribhouse Texas   –   De Kaasknabbel     0  -  2

Deze wedstrijd in de derde klasse was er zeker geen een om tijdig voor aanwezig te zijn. Beide ploegen hadden vermoedelijk de vakantie nog in de benen. De Kaasknabbel wel de betere ploeg en met een groot veldoverwicht maar weet dit niet in doelpunten uit te drukken. Na ongeveer zeven minuten Jesper Heslenfeld dan eindelijk met de 0-1. De Texas mannen zetten daar niet veel tegenover en moeten lijdelijk toezien hoe Jeroen Hazeleger de score op 0-2 brengt, wat ook de ruststand wordt. Ook na de rust De Kaasknabbel de betere ploeg. Het weet drie keer alleen voor de Texas doelman te verschijnen, maar even zoveel keren niet te scoren. Peter Heuvelink is bij Ribhouse Texas veruit de beste speler. Hij is enige malen dicht bij een tegendoelpunt maar weet het beslissende tikje niet te geven. Ook de Kaasknabbelaars weten niet tot scoren te komen en zo eindigde deze wat teleurstellende wedstrijd dus in 0-2.

 

Fysio-In  -  Ad Exitum (AE)   5  -  0

De wat oudere spelers van Fysio-In pakken direct het initiatief en zetten AE, vanavond zonder reserves,  direct onder druk.  Pas als de ploeg twee minuten een man meer heeft weet Pascal net op tijd de 1-0 binnen te schieten. AE kan daar niet veel tegenover zetten. Alleen een vrije trap vlak voor rust is een mogelijkheid, maar die wordt in de muur geschoten. Ruststand 1-0. Na de rust helpt de AE doelman de tegenstander een handje door veel te ver uit zijn doel te komen. Zijn collega aan de andere kant weet met een uitgooi Yorick Verzaal te bereiken. Die hoeft de bal maar licht met het hoofd te toucheren en de 2-0 is een feit. Dan gaat het zonder reserves spelen AE opbreken. De keeper moet met een blessure uitvallen zodat AE de laatste negen minuten met een man minder speelt. Men beperkt zich nu dan ook tot verdedigen maar kan niet voorkomen dat Theo van Valkengoed de 3-0 scoort. Als AE even later zelfs nog door een gele kaart met een mannetje minder op het veld staat is het Pascal Brouwer die het kwartet volmaakt 4-0. Het laatste woord is aan Theo van Valkengoed. Hij bepaalt de eindstand op 5-0.

 

Bar de Camp (BdC)  -   Makelaardij Woudenberg & Szamen (W&S)   3  -  0

Een wedstrijd in de hoofdklasse waar veel van verwacht werd. Twee ploegen die kunnen voetballen en aanvallend ingesteld zijn. In de beginfase over en weer een paar mooie aanvallen. Een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, todat Marc van Ginkel zich prima weet vrij te spelen om vervolgens uit te halen voor de 1-0. BdC blijft druk op de bal zetten en is als ploeg veel bewegelijker dan W&S dat vanavond een uitstekende vervanger voor haar vaste doelman Laurens Donker op doel had staan. Met enig kunst en vliegwerk weet W&S de rust te halen met een 1-0 achterstand. Na de rust kantelt de wedstrijd snel. Slecht uitverdedigen door W&S betekent de 2-0 door Dawoud Matti. Dan breekt een rommelige fase aan. W&S krijgt twee minuten een man meer en even later zelfs twee man meer. Daar weet de ploeg echter niet van te profiteren. Inmiddels toveren de scheidsrechters meerdere malen de gele kaart uit de broekzak. Willem van Dijk mag tenslotte met rood het veld verlaten en dan heeft BdC een mannetje meer. Daniël Matti met de 3-0 en zo eindigt deze wedstrijd in mineur. BdC speelt de laatste minuten vervolgens rustig uit. Zo eindigt dan deze klaverjasvoorstelling in een verdiende overwinning voor de Barmannen, die mogelijk dit seizoen weer voor iets moois gaan zorgen?

 

Drukkerij Woudenberg  (DW)   -   Rijschool Loef    3  -  4

Na een aftastende fase is het Lindert van Beek die keurig wegdraait bij zijn tegenstander en de bal perfect in de winkelhaak schiet, waarmee hij promovendus Loef op voorsprong zet 0-1. DW zoekt daarna direct de aanval maar heeft vanavond de pech dat de Loef mannen de kansjes die ze krijgen aardig weten te benutten. Marijn de Korte schiet hard en laag de 0-2 binnen. Dan een enorme verdedigingsfout bij Loef. De bal wordt achterin niet al te hard breed over het hele veld gespeeld. Tim Prins onderschept eenvoudig en weet met dit kansje wel raad want hij scoort de 1-2. Loef heeft het daarne even moeilijk en moet zelfs twee minuten met een man minder spelen. Toch weet het met een man minder via Jan-Willen de Keijzer te scoren waarmee de ruststand 1-3 wordt. Na de rust een identieke situatie. Lindert van Beek draait weer keurig van zijn tegenstander weg en de 1-4 is een feit. Olaf Prins verstoort direct de feestvreugde door de 2-4 te scoren. Dan knakt er wat bij Loef. Het spel wordt onsamenhangend. Men loopt vele malen achter haar tegenstander aan en moet nogals eens aan de noodrem trekken. Dat kost Jorian van Beek de kop. Hij moet met rood (2 keer geel) van het veld. Loef nu in de verdediging en ziet Alex van de Weerthof de 3-4 scoren. DW zet druk en wil meer. Loef hanteert nu een zone verdediging en doet dat zo goed dat DW bijna geen kans ziet om daar door heen te komen. Met veel inzet weet Loef dan ook de eerste overwinning van het seizoen over de streep te trekken.

 

De Greef Diervoeders  -  Greencrowd   2  -  3

Zoals de uitslag al doet vermoeden een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die vol voor de overwinning zijn gegaan. Beide eerste klassers goed aan elkaar gewaagd met een bij vlagen wat meer druk op de bal door Greencrowd. Het zijn soms de momenten die het verschil kunnen maken. Wanneer Greencrowd een vrije trap krijgt voor het doel van De Greef is het Kristian Schouten die de 0-1 scoort. Greencrowd voelt zich gesterkt en zet nog meer druk op de bal. Jaap de Ronde hard en laag onder doelman Van Apeldoorn door en de 0-2 is een feit. Ruststand 0-2. Na de rust heeft De Greef twee minuten een man meer. Elwin Vermeulen kapt, zoekt, kijkt en scoort de 1-2. Direct erna uit een scrimmage Ruben Stavenga met de 1-3. De strijd is nog niet beslit. Als De Greef een vrije trap mag nemen weet Eddy Harskamp de aansluittreffer te scoren 2-3. Daarna nog diverse spannende minuten waarin echter niet meer gescoord wordt. Een wedstrijd die het aankijken zeker waard was.

 

Find MKB   -  Autobedrijf Frietema   0  -  8

Van een leuke en spannende wedstrijd was tussen deze twee eerste klassers geen sprake. Mocht de beginfase nog wat gelijk opgaan. Als Peter van de Meulen en Corne Kasper de stand naar 0-2 tillen is de wedstrijd al bijna beslist. Frieteman doet het rustig aan en is erg slordig met het benutten van kansen. Dat geeft dan ook een ruststand van 0-2. Na de rust pakt Frietema het iets anders aan, zet wat meer druk op de bal en gaat wat directer voetballen. Dat resulteert al snel in de 0-3 door de nieuwe aanwinst Marwin Glas. Als Frietema een prima 1-2 opzet met Wouter Imminkhuizen en Marwin Glas mag de laatste afdrukken 0-4. Find zet daar alleen een schot op de paal tegenover. In de laatste fase van de wedstrijd stort de verdeding van Find definitief in en zijn het respectievelijk Corne Kaspers 0-5, Wouter Imminkhuizen 0-6 en Marwin Glas met de 0-7 en 0-8 die het net nog weten te vinden. Zeker geen geflateerde overwinning voor Frietema die met meer inzet voor de rust vanavond voor dubbele cijfers had kunnen zorgen.

 

Na de competitiewedstrijden is er geloot voor de beker van respectievelijk woensdag 19 september en woensdag 10 oktober 2018. De wedstrijden vangen aan om 18.30 uur en duren 2 keer 15 minuten!!!

Zie voor de loting het programma-overzicht.