WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 31 augustus 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Heart for Gardens (HfG)  -   Amerboys   6 – 3

De eerste wedstrijd van het seizoen direct al tussen twee kampioenen. Promovendus Amerboys tegen de kampioen van de hoofdklasse Heart for Gardens. Amerboys heeft met Charafeddine Benalla een veel scorende spits in de ploeg en hij zet de Amerboys verrassend op 0-1. Die stand blijft niet lang op het scorebord staan want Klaas Rus brengt de ploegen weer in evenwicht 1-1. Jur van der Heijden zet HfG vervolgens op voorsprong maar het is weer Benalla die weet te scoren en de ploegen in evenwicht brengt 2-2. Klaas Rus zet kort voor rust HfG weer op voorsprong en bepaalt de ruststand op 3-2. Heart for Gardens mag dan wel de wat beter voetballende ploeg zijn, zij heeft toch haar handen vol aan het verrassend goed spelend Amerboys, zeker als kort na rust Guitan Peters de Amerboys naar 3-3 schiet. Kevin Engelman brengt HfG opnieuw aan de leiding 4-3 en daarmee kantelt de wedstrijd. Amerboys verandert opeens van tactiek en zet feitelijk de deur voor HfG open. Bijna komt de ploeg nog langszij maar ziet haar schot via de binnenkant van de paal het veld ingaan. Joey Hendriks met de 5-3 en Kevin Engelman met de 6-3 bezegelen vervolgens het lot van Amerboys.

 

Investra   - Voedselbank   5 – 3

De nummer twee in de hoofdklasse van afgelopen seizoen ACCON, heeft een nieuwe sponsor en heet voortaan Investra. Beide ploegen, nog niet volledig, maken er een wedstrijd met twee gezichten van. in de eerste helft is Investra over het geheel genomen de bovenliggende ploeg. Weet Voedselbank doelman Jan van Bentum met een paar goede reddinggen doelpunten te voorkomen, op de harde intikker van Herman Balfoort 1-0 en het lage schot van Bart de Bruijn 2-0 heeft hij geen antwoord, al leek de laatste bal houdbaar. Remco Polinder schiet voor Investra op de paal, waarna de terugspringende bal snoeihard door Berendjan Sok wordt ingeschoten 3-0. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust een wat feller Voedselbank en Investra laat zich volledig terugzakken. Kennelijk loert het op een countertje om zo de wedstrijd definitief te beslissen. Als Voedselbank op 3-1 komt en het via een vrije trap van Michel van de Lagemaat ook nog eens de 3-2 wordt, schrikt Investra wakker en besluit om ook maar eens de aanval te zoeken. Dan ontstaat er een leuke wedstrijd met veel inzet en kansen over en weer. Remco Polinder met een hard schot de 4-2 voor Investra. Voedselbank krijgt kort daarna een strafschop maar ziet de bal gestopt worden door doelman Peter Siereveld. Als Herman Balfoort daarna de 5-2 scoort is de wedstrijd gespeeld. Peter kalle scoort nog wel de 5-3, maar dat is voor de statistieken.

 

Keukengalerie/AV verzekeringen   -   Wiksol Smeermiddelen     0 – 4

Anders dan de uitslag doet vermoeden is er tussen deze twee eerste klassers bijna nooit sprake geweest van een echte  wedstrijd. Beide ploegen zijn in de beginfase nog wel aan elkaar gewaagd, maar als Dennis Koudijs de 0-1 scoort is het Wiksol die het spel dicteert. Bij Wiksol meer beweging en diepte in haar spel en ook de doelpunten. Dennis Koudijs met een hattrick zet de 0-3 ruststand op het bord. Na de rust gaat Wiksol vrolijk verder, echter de spitsen hebben het vizier niet op scherp staan en vinden veelvuldig doelman Arno Vink of soms paal en lat op hun weg. Vink na een lange tijd van afwezigheid weer als een vogeltje in het doel! Erwin Koudijs tenslotte met de 0-4. Bijna weet Keukengalerie de eer nog te redeen maar Jeroen Koudijs brengt op de doellijn redding. Verdiende overwinning voor de mannen van Wiksol Smeermiddelen die hem snel naar de kantine smeren.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.   -   Moestas     7 – 2

Het naar de eerste klasse gedegradeerde Morren laat vanavond zien wat dit seizoen haar doelstelling is nl. kampioen worden en dus een terugkeer naar de hoofdklasse? Direct na het eerste fluitsignaal  zet Morren onder leiding van de vanavond zeer gedreven Jaco Mulder, haar tegenstander onder druk. Jaco scoort direct en hattrick zodat er na ruim tien minuten al een 3-0 stand op het scorebord staat. Moestas staat erbij en kijkt er naar. Christiaan Dalhuisen met de 4-0 en de 5-0 en dan dreigt Morren gehakt van Moestas te gaan maken. Moestas dan toch nog voor rust met een tegendoelpunt van Stefan van Veenendaal. De 5-1 enkel en alleen omdat Morren op dat moment met een man minder speelde. Na de rust probeert Moestas het nog wel maar weet enkel uit een dood spelmoment tot scoren te komen. De vrije trap van Melvin van de Haar valt perfect binnen 5-2. Daarna is de koek voor Moestas op en bepaalt Christiaan Dalhuisen met twee doelpunten de eindstand op 7-2. Moestas inclusief doelman Breunie Budding vanavond totaal niet in de wedstrijd tegen een bij vlagen ontketent Morren.

 

Dorcas Woudenberg   -   Kok Houtagenturen      2 – 1

Kampioen en promovendus Dorcas ging vanavond gewoon verder met waar het vorig seizoen mee stopte nl. winnen. Ook vanavond heeft de ploeg laten zien als team te voetballen en te leunen op een goede verdediging. De ploeg is niet voor niets in het bezit van de Jan van Beveren trofee (minst gepasseerde verdeding). Toch krijgt Kok wel wat kansjes om tot scoren te komen, maar verder dan een schot op de paal komt het niet. Als Dorcas een kansje krijgt is het direct raak en staat de 1-0 via    Robert Bakker op het scorebord. Lang kan Dorcas niet van de voorsprong genieten want snel daarna de 1-1 door Thijs Holtsingel. Daarna een snelle wedstrijd die het aanzien zeker waard is. Dorcas, fysiek de sterkere ploeg, blijft druk op de bal zetten en voetbalt over het algeheel wat rustiger. Een foutje van de Kok doelman levert een vrije trap op voor Dorcas en ook de 2-1 door Gerald van de Linden. Op slag van rust bijna de 3-1 maar de bal eindigt op de paal. Dorcas na de rust de controlerende ploeg maar weet niet meer te scoren. Omdat ook Kok het net niet meer weet te vinden eindigt deze wedstrijd dus in winst voor Dorcas die eigenlijk wel de meeste aanspraak op de overwinning had.

 

Drieklomp Makelaars   -  Garage de jonge Van Dijk     0 – 6

Of Garage de jonge van Dijk alvast punten in de wedstrijdbal gedaan heeft of deze bewerkt heeft zal altijd wel een vraag blijven. In ieder geval viel het balletje vanavond goed voor de veteranen (gemiddelde leeftijd 41,1 jaar). Kok, gemiddelde leeftijd 18 jaar, had niet veel in te brengen tegen de ervaren garagemannen. Demi Noslin is voor de tweede klasser dicht bij de 0-1 maar moet die eer toch laten aan Dennis Spoel. Dan is het wel de beurt aan Noslin en hij met de 0-2. Dennis Spoel daarna met de 3-0 ruststand. Ook na de rust Garage de jonge Van Dijk de bovenliggende ploeg. Demi Noslin velt definitief het vonnis over Drieklomp door de 0-4 te scoren. Garage de jonge Van Dijk staat goed en geeft niets weg. Michael Baardman en Dennis Spoel brengen de eindstand op 0-6. Daarmee is de ploeg voorlopog de trotse koploper in de tweede klasse.