WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 25 mei 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Van Egdom Metaalbewerking  -  Kok Houtagenturen       0 - 3

Voor beide ploegen in de tweede klasse een belangrijk wedstrijd met verschillende belangen. Van Egdom weet dat het bij winst zorgenvrij is en definitief de degradatie-/promotiewedstrijd ontloopt. Dan moet het wel uit een ander vaatje tappen dan dat het deed in de eerste ontmoeting. Toen verloor de ploeg met 3-1. Voor het op de tweede plaats staande Kok Houtagenturen is het de laatste wedstrijd van de competitie en bij winst spelen zij een promotie-/degradatiewedstrijd. Van Egdom begint fel aan de wedstrijd en krijgt direct al een kans om de score te openen. Het schot gaat echter net naast. Kok gaat goed mee en er ontstaat een wedstrijd met volop strijd. Beide doelen worden aardig bestookt, echter zonder succes mede dankzij goed optreden van de beide doelmannen. Na elf minuten is het dan toch raak en Kok opent de score met een rollertje in het doel van de voet van Laurens Kok 0-1. Dat doelpunt brengt meer rust in het spel van Kok. Het tegenovergestelde is het geval bij Van Egdom. De inzet is er wel maar het spel is slordig. Ruststand 0-1. Na de rust gaat Kok direct in de aanval, zet meer druk op de bal en is dichter bij de 0-2 dat Van Egdom bij de 1-1. Kok, technisch duidelijk de betere ploeg, weet dan toch te scoren via Marcel Ruijter 0-2. Het gaat er dan toch naar uitzien  dat Van Egdom deze wedstrijd gaat verliezen. De ploeg blijft het speelveld enorm groot houden maar heeft niet de spelers met voldoende techniek om ballen over enige afstand aan te nemen om er daarna wat nuttigs mee te doen. Kok heeft haar zaakjes achterin goed op orde en heeft daarnaast ook nog eens een betrouwbare doelman in de persoon van Miguel Mahonga die wel ziet hoe een bal naast hem op de paal belandt. Ook de Van Egdom doelman is goed op dreef en weet zeker drie doelpunten te voorkomen. Toch moet hij nog eenmaal vissen als Thijs Holtsingel de bal weet binnen te schieten en daarmee de eindstand op 0-3 bepaalt. Kok weet zich door deze overwinning verzekert van een promotie-/degradatiewedstrijd tegen de nummer voorlaatst van de eerste klasse en dat is Greencrowd.  Van Egdom kan in de wachtkamer plaatsnemen.

 

De Kaasknabbel  -  Ad Exitum         7 - 2

De wedstrijd tussen beide derdeklassers is een wedstrijd waar geen belangen meer op het spel staan of Kaasknabbel  (KK) wil nog graag als derde eindigen. Het is overigens pas de eerste competitiewedstrijd tussen deze twee ploegen. Ad Exitum (AE) kan bij twee keer winst opklimmen naar de vierde plaats. Beide ploegen kunnen dus vrijuit voetballen. Al snel is duidelijk dat KK de beter voetballende ploeg is. AE doelman Janco Leeuwdrent moet veelvuldig handelend optreden maar kan niet voorkomen dat Jeroen Hazeleger KK op 1-0 zet. Onverwachts een bal van AE op de kruising en KK schrikt wakker. Nick van Rooij weet daarna de bal achter doelman Leeuwdrent te frommelen en de 2-0 is een feit. Als Van Rooij kort daarna de 3-0 scoort moet dit mogelijk al de beslissing zijn. AE kan tegen dit alles maar weinig tegenover stellen. De ploeg krijgt nog wel een 1 op 1 mogelijkheid maar dat wordt een prooi voor de KK doelman. Jeroen Hazeleger simpel (een eenvoudige voetbeweging) met de 4-0. KK heeft de zaak goed onder controle. De ploeg combineert naar harte lust en weet via Kevin Oussoren de 5-0 op het bekende bord te zetten. Jarno van Dam door de benen van de KK doelman en de eer voor AE is gered 5-1. Jacco Belder weet daarna de 6-1 en 7-1 te scoren waarna Korne van de Belt van grote afstand de bal keurig in het verlaten KK doel weet te deponeren 7-2. Dat wordt ook de eindstand. KK definitief op de derde plaats.

 

Sanidrome All Stars  -  MBS-Installtech  4 - 4

Beide ploegen bezetten de laatste twee plaatsen in de derde klasse. Het verschil is maar liefst zeven punten in het voordeel van MBS. De SAS mannen kunnen bij winst uit de min komen en de competitie eindigen met precies 0 punten. Op de voorhand een uitslag voorspellen is moeilijk. De eerste wedstrijd werd door MBS reglementair met 5-0 gewonnen. Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd met weinig spectaculaire momenten. Als Jordi  Hofland voor SAS in het veld verschijnt  komt er aanvallend meer beweging. Na toen minuten komt SAS op voorsprong dankzij een doelpunt van Djonno Bouwheer. Jordi Hofland weet even later de 2-0 op het bord te zetten. Nu moet MBS wel wat gaan doen en dat doet het ook. Vlak voor rust een prima combinatie en de intikker door Rinie van Blankers 2-1 dat is dan ook de ruststand. Na de rust SAS direct in de aanval. MBS heeft geen wissels en er wordt een aanslag op de conditie gedaan. Een eigen doelpunt van MBS geeft SAS de 3-1 voorsprong. Jordi Hofland schiet op de paal en vijf minuten voor tijd de beslissende 4-1 binnen? Maar dan recht MBS haar rug. Wie anders dan Rinie van Blankers met de 4-2 en Luuk van Blankers met de 4-3. MBS heeft de smaak te pakken zeker nu SAS even de weg kwijt is. MBS zet aan voor de gelijkmaker en met succes. Cody Visser schiet de 4-4 binnen en dat wordt ook de eindstand. SAS eindigt dit seizoen dan ook op de allerlaatste plaats in de competitie met een -2 score. Een mooi resultaat waarmee de ploeg dan ook van harte mee wordt gefeliciteerd.