WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 18 mei 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Sanidrome All Stars 10 - 2

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde destijds in een 12-3 overwinning voor S&D. Te verwachten is dat vanavond bij deze wedstrijd het telraam opnieuw tevoorschijn moet komen, zeker als er binnen zeven minuten al een 4-0 op het scorebord staat. Doelpuntenmakers zijn, natuurlijk topscoorder Jesse Cozijnsen (2 keer), Luuk de Kruif en Charley Eweg. Daarna stokt de aanvalsmachine tot aan de rust, mede door het feit dat S&D driftig aan het wisselen slaat en daardoor voortdurend in een ander opstelling speelt. Druk hoef te ploeg zich echter niet meer te maken. De tweede plaats in de competitie geeft recht op een promotie-/degradatiewedstrijd met de nummer voorlaatst van de tweede klasse. Wie dat gaat worden is echter nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat S&D de betere ploeg is tegen een wat gehavend SAS. Ook na de rust doet de ploeg het rustig aan. Een tikkeltje nonchalant? Het kiest wel haar momenten. Charley Eweg met de 5-0 en de 6-0. Gevaarlijkste man bij SAS is topscoorder met 11 doelpunten, Jordi Hofland. Hij is de enige man die voor gevaar zorgt in de verdediging van S&D, maar kan vooralsnog het net nog niet vinden, mede door goed keeperswerk van de S&D doelman. Zijn collega aan de andere kant weet ook veel tegen te houden, maar kan niet voorkomen dat Luuk de Kruif, na prima voorbereidend werk van Jesse Cozijnsen, de zevenklapper vol maakt en dus 7-0 op het bord zet. Jordi Hofland krijgt eindelijk loon naar werken en scoort de eretreffer 7-1. Dan is Jesse Cozijnsen weer aan de beurt en dat doet hij met een hattrick. Hij scoort dus in deze wedstrijd 5 keer! en vijzelt daarmee zijn aantal op naar 29. Dat aantal zal aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet meer door zijn naaste achtervolger Melvin van de Haar van Moestas (22 doelpunten) gehaald gaan worden. Jordi Hofland weet in deze wedstrijd nogmaals het net te vinden, zodat er bij het laatste fluitsignaal een 10-2 eindstand op het bord staat. Voor S&D is het nu afwachten wie op 8 juni a.s. haar tegenstander gaat worden. Het ziet er naar uit dat dit of Van de Lagemaat Bouw & Renovatie dan wel Bakkerij van den Pol gaat worden.

 

VOEDSELBANK - Makelaardij Woudenberg & Szamen 3 -4

Beide middenmoters in de Hoofdklasse doen niet veel voor elkaar onder. Wist Voedselbank het eerste duel nog met 3-1 te winnen, gaandeweg de competitie is W&S als team beter gaan voetballen en heeft tot aan vanavond twee punten meer weten te vergaren dan haar tegenstander. Het zou vanavond dus stuivertje wissel kunnen worden, waarbij Voedselbank (VB) definitief vrij zou zijn van degradatiezorgen. VB heeft echter personele problemen en treedt vanavond aan met drie nieuwe spelers in haar gelederen, waaronder een doelman. Vraag is dus wel hoe dit zich gaat uitpakken? De beginfase is van beide kanten fel en snel. Voetbaltechnisch gezien niet hoogstaand, maar wel heel aantrekkelijk om naar te kijken. W&S is aanvallend wat gevaarlijker dat VB en het is dan ook Willem van Dijk die zijn solo weet te bekronen met een doelpunt 0-1. VB zet direct meer druk op de bal, krijgt wat kansen, maar vindt telkenmale doelman Donker op haar weg. Lennard de Korte en Jonathan van Grol van W&S zetten samen een prima aanval op maar de inzet is te slap om de bal achter de VB doelman te krijgen. Ruststand 0-1. Na de rust blijft W&S de betere kansen houden. Diederick Boersma in een 1 op 1 met de VB doelman, maar die weet te keren. VB dringt meer en meer aan. Zelfs de VB doelman voetbalt driftig, tot soms over de middellijn, mee. Dat geeft ruimte aan de spitsen van W&D, zeker voor een snelle man als Jonathan van Grol. Weet deze alleen voor de VB doelman niet tot scoren te komen, even later is hij succesvol als hij, tezamen met De Korte een goede aanval opzet en weet af te ronden 0-2. VB gaat nu feller en harder spelen en de beide scheidsrechters krijgen het druk. Ze voelen echter, hoewel er vaak tot aan het randje (soms erover) gespeeld wordt, de wedstrijd prima aan. De kaarten blijven vanavond wonderwel op zak. Een schot op het W&S doel wordt door doelman Donker niet klemvast gepakt. Coen Leenstra is er als de kippen bij om binnen te tikken 1-2. VB zet nog een tandje bij en de wedstrijd wordt feller, harder en soms wat onvriendelijk. VB heeft nogal eens een overtreding nodig om W&S te stoppen. Er sluipt wat irritatie in de ploeg omdat doelpunten uitblijven. Die vrije trappen leveren W&D niets op. Dan krijgt VB een vrije trap te nemen omdat doelman Donker, voor de zoveelte maal! de bal te lang in zijn

handen houdt. Dat kansje laat VB zich, recht voor de goal, niet ontnemen. VB doelman David Wagensveld knalt de 2-2 binnen. VB voelt dat er meer te halen is. Met nog zo’n 2 minuten op de klok is het voor beide ploegen nu alles of niets. Lennard de Korte brengt zijn ploeg andermaal op voorsprong 2-3. Als even later Jonathan van Grol de 2-4 scoort lijkt de wedstrijd beslist, echter Coen Leenstra weet al snel daarna de 3-4 binnen te frommelen. De tijd daarna is voor VB te kort om nog tot een gelijkmaker te komen. Al met al misschien wel een terechte uitslag omdat beide ploegen elkaar voetballend wel aardig in evenwicht hielden, maar W&S aanvallend toch de gevaarlijkste ploeg was en de beste kansen kreeg. Voedselbank nog niet helemaal zorgenvrij. Er volgen onderin de Hoofdklasse nog een paar heel belangrijke wedstrijden. Zes juni weten we meer. Saillant detail: beide ploegen treffen elkaar in de halve finale van de beker op 8 juni a.s. Dat wordt dus weer spektakel?

 

De Greef Diervoeders - Accon AVM Adviseurs & Accountants 0 - 5

Een wedstrijd om des keizers baard. Accon staat muurvast op de tweede plaats in de hoofdklasse terwijl De Greef gedegradeerd is. De Greef kan voor vanavond helaas geen team op de been brengen en verliest dus reglementair met 0-5. Voor Accon was het de laatste wedstrijd van de competitie. De ploeg speelt nog wel in de beker en moet op 8 juni in de halve finale spelen tegen…… inderdaad De Greef. Verder was het voor Accon van belang om achterin de nul te houden. Dat is dus gelukt en daardoor heeft Accon in 14 wedstrijden slechte 15 doelpunten geïncasseerd. Daarmee eindigt de ploeg gelijk met de kampioen van de derde klasse Dorcas Woudenberg op de eerste plaats in de Jan van Beveren trofee competitie. Saillant detail is wel dat beide teams nu dus één keer een wedstrijd reglementair hebben gewonnen. Op de finaleavond van 8 juni moeten strafschoppen de beslissing brengen welke doelman de Jan van Beveren trofee mee naar huis mag nemen. Beide teams dienen daarvoor aan te treden met drie spelers + (als het kan) de competitie doelman!