WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 20 april 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Autobedrijf Frietema  -  Greencrowd        2 – 2

Beide eerste klassers zijn voetballend ingesteld en doen weinig voor elkaar onder. De eerste competitiewedstrijd tussen deze twee teams eindigde destijds in 1-1. Toch is het verschil op de ranglijst zes punten in het voordeel van Autobedrijf Frietema (AF) dat vanavond bij winst volledig zorgenvrij is. Geen degradatie en geen promotie-/degradatiewedstrijd. Voor Greencrowd ligt het wel even anders. Bij winst doet de ploeg goede zaken om mogelijk degradatie of de promotie-/degradatiewedstrijd te ontlopen.  Greencrowd, met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar komt tegen AF, gemiddelde leeftijd 27 jaar, via Terus ten Ham, met een bal dwars door de verdediging van AF, op een 0-1 voorsprong.    AF zoekt direct de aanval, krijgt kansen op de gelijkmaker, maar Bas Veenendaal is goed op dreef en houdt  tot de rust zijn doel schoon. Ruststand 0-1. Na de rust dringt AF meer en meer aan en de vraag is wanneer komt de gelijkmaker? Die komt er via Marijn Kroodsma 1-1. De gelijke stand is van korte duur want als Greencrowd een vrijt trap krijgt is het Barry Koot die met dat buitenkansje wel raad weet en hij zet de 2-1 op het scorebord. Greencrowd krijgt met een man meer situatie de kans om de voorsprong uit te breiden, maar de ploeg weet niet te scoren. Dat doet wel Marijn Kroodsma en hij bepaalt de eindstand op 2-2. Met dit puntje is AF bijna veilig. De zorgen voor Greencrowd blijven. Met nog twee ronden te gaan komen er in de eerste klasse drie ploegen voor directe degradatie in aanmerking dan wel voor de promotie-/degradatiewedstrijd, te weten Find MKB, Greencrowd en Van Campen Schilderwerken.

 

Find MKB  -  Rijschool Loef       1 – 5

Is het in de eerste klasse onderin spannend, ook bovenin is de beslissing nog niet gevallen. Zoals het er nu naar uitziet gaat het kampioenschap tussen Amerboys en Rijschool Loef. Beide ploegen hebben evenveel punten wat betekent dat elke misstap fataal kan zijn. Loef weet dat en begint vol strijd en goed voetbal aan de wedstrijd. Het is Nathan Veenendaal die al snel de 0-1 op het scorebord weet te zetten. Dezelfde speler weet uit een strafschop de stand te verdubbelen naar 0-2. Deze stand wordt verdubbeld door doelpunten van Jan-Willem de Keijzer en Mark Schreuder 0-4. Find kan daar niet veel meer tegenoverzetten dan een doelpunt van Mart Klein Wolterink 1-4. Jan-Willem de Keijzer bepaalt de eindstand ten slotte op 1-5. Find is nog niet vrij van degradatiezorgen. De ploeg kan nog in aanmerking komen voor de promotie-/degradatiewedstrijd. Loef blijft in de race voor het kampioenschap en heeft zich met deze overwinning in ieder geval verzekerd van de promotie-/degradatiewedstrijd. Wie daarin de tegenstander wordt is nog niet bekend. Ook in de hoofdklasse komen daar nog 2 ploegen voor in aanmerking. Het is zo als gewoonlijk weer erg spannend in de eerste klasse!

 

Van Egdom Metaalbewerking  -  Fysio-In      3 – 1

Voor zowel Van Egdom als voor Fysio-In is het vanavond erop of er onder. De belangen voor beide teams zijn bijzonder groot. Degradatie uit de tweede klasse ligt op de loer! Verlies voor Fysio-In luidt bijna de definitieve degradatie in. Het tempo in het begin van de wedstrijd ligt hoog. Het is Lykel Sok die de score in deze wedstrijd opent en Van Egdom op 1-0 zet. Omdat de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld afspeelt en er voor beide doelen niet veel kansen zijn, wordt er voor de rust niet meer gescoord. Ruststand dan ook 1-0. Na de rust is het opnieuw Van Egdom dat weet te scoren. Jarie van Egdom stuurt de doelman van Fysio-In “het bos in” en zet zijn ploeg op 2-0. Nu moet Fysio-In wel komen, maar dan laat de Van Egdom doelman zien uitstekend te kunnen keepen. Jarie van Egdom weet opnieuw te scoren en zijn ploeg op een 3-0 voorsprong te zetten. Van Egdom is niet van plan dit meer weg te geven. Fysio-In blijft gaan en wordt toch voor haar inzet beloond. Robbert Volkers met de 3-1 en dat wordt ook de eindstand. Alleen twee overwinningen kunnen Fysio-In mogelijk nog aan een promotie-/degradatiewedstrijd helpen. Ook onderin de tweede klasse blijft het nog even spannend. Wiksol Smeermiddelen is in die klasse de ploeg die uit de laatste twee wedstrijden nog 1 punt nodig heeft voor het kampioenschap. Op 25 mei a.s. kan dat mogelijk gaan plaatsvinden.

 

 

Drieklomp Makelaars  -  Bakkerij van den Pol      3 – 3

De twee middenmoters in de tweede klasse spelen vanavond een belangrijke wedstrijd. Het degradatiespook blijft hen beiden nog achtervolgen. Als Drieklomp wint hoeft niet meer achterom te kijken, want het betreffende spook gaat hen niet meer achterhalen. Van den Pol doet bij winst ook goede zaken, maar is dan nog niet helemaal vrij van zorgen.  Beiden ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd wat het voor de toeschouwers aantrekkelijk maakt om naar  te kijken. De spitsen hebben echter het vizier niet op scherp staan, terwijl er aan beide kanten genoeg mogelijkheden zijn te noteren om tot scoren te komen. Beide partijen schijnen zich al met een 0-0 ruststand verzoend te hebben als Drieklomp op slag van rust een schot via de keeper op de paal ziet belanden. In de daarop volgende aanval is het Hans Henzen die met een afstandsschot doel weet te treffen en toch nog de 1-0 als ruststand op het bord brengt. Na de rust een mogelijkheid voor Drieklomp om de voorsprong te verdubbelen. De ploeg mag 2 minuten lang met een man meer spelen, maar weet dit buitenkansje niet te benutten. De bakkers stropen de mouwen nog maar eens verder op en niet zonder succes. Angelo Scherpenzeel met de verdiende gelijkmaker 1-1. Lang kan de ploeg van deze gelijkmaker niet genieten want voor het drie keer met de ogen geknipperd heeft staat de 2-1 al op het scorebord door een doelpunt van Menno Hoekstra. Hij laat even zien hoe je een paar verdedigers en een keeper moet uitspelen om daarna rustig binnen te schieten. Ook Drieklomp kan van haar voorsprong niet lang genieten. Wat verwarring bij Drieklomp bij een zijbal geeft Van den Pol de gelegenheid om de bal voor het doel te brengen waar Willem van den Pol hard kan binnen schieten 2-2. Drieklomp is snel over deze teleurstelling heen, trekt direct ten aanval en niet zonder succes. Joeri van Appeldoorn zet de makelaars voor de derde maal op voorsprong 3-2. Van den Pol moet andermaal in de achtervolging en voor de derdemaal met succes. Ronald van Ginkel brengt de ploegen weer in evenwicht 3-3. Dan zijn er nog zo’n 4 minuten te spelen, waarbij het er naar uit gaat zien dat wie nu gaat scoren wel eens hele goede zaken kan doen. Maar de wedstrijd eindigt  zoals die begonnen is. De spitsen hebben het vizier niet meer op scherp, zodat er geen doelpunten meer vallen en de wedstrijd (misschien?) terecht in een gelijkspel eindigt met toch het publiek een beetje als winnaar. Bijzondere vermelding nog wel voor de doelman van Bakkerij van den Pol. Hij heeft met goede reddingen het punt voor zijn ploeg gered en kan zeker met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

 

Sanidrome All Stars  -  Ribhouse Texas      6 – 3

De allerlaagst geklasseerde ploeg van de zaalvoetbal competitie Woudenberg is SAS. De reden daarvoor is zeker niet omdat de ploeg het slechtste voetbal zou spelen maar meer het niet op de been kunnen brengen van een volledig team. Vanavond heeft de ploeg geen personele problemen en dat biedt perspectieven tegen de nummer zes van de derde klasse Ribhouse Texas. Normaliter een enthousiaste ploeg maar zeker geen hoogvlieger. Dat enthousiasme straalt de ploeg vanavond niet uit. Al binnen twee minuten neemt SAS een 1-0 voorsprong door de snelle en handige spits Jordi Hofland. Hij is zijn tegenstander voortdurend te snel af maar (nog) niet altijd succesvol in de afronding. Dat is hij wel halverwege  de eerste helft. Met een hard laag schot verdubbelt hij de voorsprong 2-0. Ribhouse kan daar niet veel meer tegenover zetten dan een schot op de lat. Jordi Hofland heeft echter de smaak te pakken en nog voor de rust maakt hij zijn loepzuivere hattrick compleet 3-0. Uit de daarop volgende tegenaanval staat iedereen te kijken hoe Sjoerd Krebs de 3-1 weet te scoren. Het probleem bij Ribhouse vanavond is dat het niet speelt tegen SAS maar tegen Jordi Hofland. Hij maakt vanavond het grote verschil. Via de paal scoort hij de 4-1 en direct daarna gooit hij met de 5-1 de deur definitief in het slot voor Ribhouse Texas. Laurens de Haan met een beheerst en bekeken balletje langs de SAS doelman, goed voor de 5-2. Dan mag Joop Scheer, na een handsbal van een Ribhouse verdediger, vanaf de zes meter stip aanleggen en met succes 6-2. Erwin van de Lagemaat geeft de stand voor de Texanen een wat dragelijker aanzien door de eindstand te bepalen op 6-3. Een prima revanche voor SAS dat de eerste competitiewedstrijd tegen Ribhouse Texas met 5-3 verloor.

  

Dorcas Woudenberg   -   Sport- en Dierenshop Woudenberg   3-3

Oftewel de koploper tegen de nummer 2 van de derde klasse. Dorcas heeft vanavond aan één punt genoeg om zich de allereerste kampioen te mogen noemen van de zaalcompetitie. Dat is ook te merken aan de publieke belangstelling Niet dat heel Woudenberg voor deze wedstrijd is komen uitlopen, maar toch aanzienlijk meer mensen op de tribune dan gebruikelijk  is voor een late wedstrijd. De beginfase is duidelijk voor Dorcas. De wat oudere spelers van Dorcas zetten het jonge  S&D  flink onder druk. S&D laat zich ook bewust terugzakken en loert op de counter. De Dorcas verdediging mag zich wel de minst gepasseerde verdediging van de competitie weten, S&D weet dat het wel de meest scorende ploeg van de competitie is. S&D heeft twee spelers bij de eerste tien van de topscorers competitie staan, Dorcas daarentegen maar één. Een van die twee S&D aanvallers is Coen Veenendaal en hij weet uit een counter S&D op een 0-1 voorsprong te zetten. Dorcas zet daarna een tandje bij en S&D heeft het moeilijk en krijgt het nog moeilijker wanneer het twee minuten met een mannetje minder moet spelen. Daar weet Dorcas wel raad mee en Remco Minjon met de verdiende 1-1, wat ook de ruststand wordt.  Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Dorcas met veel druk op de bal en een S&D dat zich in de verdediging laat drukken. Maar komt die ploeg een keer aan een counter toe dan laat het zien wel degelijk aardig te kunnen voetballen. Een domme verdedigende actie van S&D stelt twee Dorcas spelers in staat om op de doelman van S&D af te gaan. Het is dan ook een koud kunstje voor Ruben van Vliet om de bal in het doel te krijgen 2-1. Dorcas blijft druk op de bal zetten want het wil de wedstrijd nu snel beslissen. Nu kruipt S&D echter wat meer uit haar schulp. De ploeg heeft niets te verliezen en moet winnen om nog een kans op het kampioenschap te maken. En niet zonder succes. Wie anders dan haar topscoorder Jesse Cozijnsen scoort onverwachts heel rustig en fraai de 2-2. Dit doelpunt geeft onrust bij Dorcas en ineens zijn de rollen omgedraaid. S&D gelooft erin en krijgt zelfs voor twee minuten een numerieke meerderheid, maar weet dit buitenkansje niet te benutten Verder dan een bal via de paal uit het doel komt de ploeg niet. Dat doet wel Dorcas, met een man meer is het Rick Lakerveld die zijn ploeg op een 3-2 voorsprong zet, waardoor het kampioenschap wel heel dichtbij komt. Dorcas kan echter niet lang van de voorsprong genieten want Jesse Cozijnsen brengt zijn ploeg twee minuten voor tijd met een bijzonder fraai doelpunt op gelijke hoogte 3-3. Met dit doelpunt is hij direct weer de nummer één van de topscoorders competitie. Het is nu S&D dat een tandje bijzet en volop voor de winst gaat. De ploeg heeft het offensief echter te laat ingezet want gescoord wordt er niet meer. Misschien wel de juiste uitslag. Voor Dorcas maakt het niet uit. Het ene punt is genoeg voor het kampioenschap. Gefeliciteerd mannen. Volgend seizoen zien wij jullie terug in de tweede klasse. En S&D? Zoals het er nu naar uitziet gaat die ploeg spelen voor promotie/degradatie. Wie daarin de tegenstander wordt is nog niet te zeggen. In de tweede klasse komen daarvoor nog meerdere teams in aanmerking. Overigens zit er veel potentie in team S&D en zou zij zeker een aanwinst voor de tweede klasse zijn.