WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 6 april 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Sanidrome All Stars   -  Dorcas Woudenberg    0 - 5

De eerste wedstrijd tussen koploper Dorcas en de nummer laatst van de derde klasse eindigde destijds in een 12-0 overwinning voor Dorcas. Vanavond deden de SAS mannen het qua uitslag wat beter want het “verloor” maar met slechts 0-5. Echter een reglementaire uitslag, want voor de derde maal! deze competitie kwamen de Sanidrome All Stars niet opdagen. Jammer voor de competitie en de desbetreffende tegenstanders. Reglementair betekent dit nu dat het woord is aan het bestuur wat er met de Sanidrome All Stars dient te gebeuren. Er dienen nl. nog drie competitie wedstrijden door SAS gespeeld te worden, waarvan de eerste al op 20 april a.s.

 

Ribhouse Texas  -  Uwwetloket      3  -1

Middenmotor in de derde klasse UWL tegen Ribhouse Texas lijkt op de voorhand een voorspelbare uitslag te worden. De eerste wedstrijd eindigde destijds in een 4-0 overwinning voor UWL. RT heeft  tot vanavond slechts één wedstrijd weten te winnen. Ook vanavond begint de ploeg niet gelukkig aan de wedstrijd en al snel kijkt het tegen een 0-1 achterstand aan doordat Jurre Bruinsma voor UWL weet te scoren. RT laat zich echter niet van de wijs brengen. Het heeft in de tweede helft van het seizoen laten zien qua voetbal aardig gegroeid te zijn. Door meer passie, kracht en inzet zijn de Texanen beter gaan voetballen, althans beter dan dat we van deze ploeg gewend zijn. De wil om te winnen is in de ploeg gekomen. In de eerste helft is het een redelijk gelijkopgaande strijd met iets meer balbezit en mogelijkheden voor UWL, maar overtuigend is het aanvallend niet. Henk van der Steeg nog wel dicht bij de 0-2, maar de paal staat die stand in de weg. Ruststand 0-1 . Na de rust gaat RT wat nadrukkelijker de aanval zoeken en dan wordt direct duidelijk hoe ontstellend zwak vanavond de verdediging van UWL is.  Het eerste signaal van RT is een schot op de paal. Omdat de RT doelman vanavond goed op dreef is durft de ploeg ook meer aanvallende initiatieven te nemen en heeft in Peter Heuvelink vanavond een speler die de kar wel wil trekken. Uit een vrije trap voor RT volgt een korte combinatie en Peter Heuvelink is de man die de verdiende gelijkmaker binnen weet te schieten 1-1. Dit doelpunt geeft RT zelfvertrouwen ook al gaat UWL nadrukkelijker de aanval zoeken. Daardoor ontstaan countermogelijkheden voor RT en uit een prima 1-2 combinatie is het opnieuw Peter Heuvelink die scoort en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zet. De 3-1 is een zeer opmerkelijk doelpunt. Doelman en speler van UWL proberen samen aan de zijlijn, zonder dat er een speler van RT in de buurt is, de bal binnen te houden. Blind wordt de bal het veld ingeschoten echter precies voor de voeten van een tegenstander in de persoon van Sjoerd Krebs. Die bedenkt zich geen moment en weet van ver met een perfecte boogbal de bal in het lege doel te deponeren. Deze klap komt UWL niet meer te boven en buigt het hoofd. Terecht verlies voor de ploeg die vanavond te voorspelbaar speelde, matige opbouw, weinig creativiteit en veel te veel slappe afstandschoten. RT nu op 6 punten en bijna weg van de twee na onderste plaats. Keurig gedaan mannen! Het pilsje na afloop hebben jullie verdiend en smaakte zo te zien goed!

 

Voedselbank  -  Accom AVM Adviseurs & Accountants     1 -  5

Hoofdklasser Voedselbank is bezig aan een zeer matig seizoen. Door personele problemen (o.a. armbreuk Joost Hazeleger) kan de ploeg de laatste tijd maar net genoeg spelers op de been brengen. Zo ook voor de wedstrijd van vanavond heeft de ploeg weer een noodgreep moeten toepassen en ergens een speler weten op te scharrelen die nota bene kans zag om in zijn eerste wedstrijd al tegen geel aan te lopen en wat Accon, niet zonder succes, twee minuten een extra man opleverde. Accon vanavond ook weer duidelijk de betere ploeg. Samen met koploper Heart for Gardens zijn zij dit seizoen duidelijk een maatje te groot voor de overige ploegen en staan zij inmiddels al een straatlengte voor op nummer drie Bar de Camp. Herman Balfoort is na zijn ernstige blessure bezig aan een sterk seizoen en hij opent vanavond de score voor Accon met een hard en zuiver schot 0-1. De eerder gememoreerde man meer situatie die Accon daarna krijgt wordt goed benut. Het is Bart de Bruijn die een prima steekbal geeft op Herman Balfoort die vervolgens keurig afrond 0-2. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust Accon weer de betere ploeg. Voedselbank loert op de counter maar moet toezien dat Herman Balfoort met zijn 15e doelpunt dit seizoen, vanavond zijn hattrick compleet maakt 0-3. Voedselbank heel incidenteel met wat doelkansen. Goede reddingen van Voedselbank doelman Reijer van der Wind voorkomen vooralsnog de 0-4. Dan gaat Bart de Bruijn (vanavond weer zeer sterk met en zonder bal) op links aan een solo beginnen.  Hij speelt alles en iedereen uit, inclusief doelman Van der Wind. Zijn assist op Martjan Blokland is goed voor de 0-4, want die kan de bal eenvoudig in het lege doel schuiven. Diezelfde Martjan  Blokland gaat even later op rechts goed door en weet met zijn voorzet Berendjan Sok te bereiken die de 0-5 in het netje deponeert. Als Herman Balfoort een paar minuten voor tijd aan een solo begint wordt hij geheel onnodig getackeld door een speler van de Voedselbank, wat die speler direct rood oplevert.  Accon kan de laatste paar minuten nu rustig met een man meer uitspelen, maar doet dat wat te rustig en te nonchalant. Willen Kalle weet met een frommeltje via de binnenkant van de paal de eer  voor de Voedselbank te redden. Hij bepaalt daarmee de eindstand op 1-5. Door deze nederlaag is Voedselbank nog niet definitief vrij van degradatiezorgen. De ploeg moet nog twee wedstrijden spelen tegen ploegen die ook nog vechten tegen degradatie. Blijft nog even spannend onderin de hoofdklasse, waarin nu toch wel gesteld kan worden dat De Greef Diervoeders gedegradeerd is. De ploeg heeft na elf wedstrijden nog geen wedstrijd weten te winnen en te verwachten is dat ook op 13 april (vrijdag de 13e) tegen koploper Heart for Gardens geen resultaat geboekt gaat worden. Maar de bal is en blijft rond!