WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 2 maart 2018 gespeelde wedstrijden.

 

De Kaasknabbel  -  Sanidrome All Stars     12 - 2

Een flitsende opening van de avond. Binnen 3 minuten al een 3-1 stand op het scorebord door twee doelpunten van Nick van Rooij en Henry Oussoren voor de Kaasknabbel en Joop Scheer voor SAS. Met SAS bedoelen we niet de Special Air Service. Een special forces eenheid afkomstig uit Engeland of te wel elite commando’s. Sanidodrome All Stars is dat in de verste verte niet. De ploeg is de vuurrode lantaarndrager in de 3e klasse met een puntenaantal van -3 en de meeste tegendoelpunten van de gehele competitie. Toch is het mooi om te zien dat de mannen lol hebben in het  voetbal. Wisten ze  de eerste wedstrijd in de competitie nog verrassend met 3-2 van de Kaasknabbel te winnen, vanavond zit die stunt er zeker niet in. Als Kevin Oussoren na ruim zes minuten de 4-1 stand op het bord schiet is de wedstrijd feitelijk al gespeeld. De Kaasknabbelaars zijn duidelijk beter en als de spitsen het vizier wat meer op scherp hadden staan was de ruststand voor SAS al desastreus geweest. Kevin Oussouren maakt zijn hattrick, zodat de russtand 6-1  wordt. Na de rust hetzelfde spelbeeld. De Kaasknabbel de betere ploeg met heel incidenteel een kansje voor de SAS mannen. Zou kan SAS bijv. een 1 op 1 situatie niet verzilveren en schiet het voor een leeg doel naast. Jordy ter Burg en Jesper Heslenfeld doen het beter en zetten de Kaasknabbel  op 8-1. Henry Oussoren met de 9-1, zodat het wachten is op de dubbel. Die eer valt te beurt aan Jeroen de Muijnck 10-1. Eindelijk doet Sasiaan Jordi Hofland wat terug. Hij scoort de 10-2. Nick van Rooij en Jeroen de Muijnck bepalen tenslotte de eindstand op 12-2. Een duidelijke revanche voor de Kaasknabbel. Door deze overwinning heeft de Kaasknabbel nog een hele kleine kans om mee te doen om een promotieplaats.

 

Ad Exitum  -  Sport – en Dierenschop Woudenberg      2 – 8

Sport- en Dierenshop Woudenberg (S&D) is nog volop in de race om promotie naar de tweede klasse. Het zag ik de wedstrijd hiervoor De Kaasknabbel wat dichterbij komen, dus de jonge ploeg weet wat haar vanavond te doen staat. Verder kan het bij winst mogelijk nog een bedreiging vormen voor de ongenaakbare nummer één Dorcas Woudenberg. Binnen 3 minuten opent S&D de score via Alec Stalman, die zijn score twee minuten later verdubbelt naar 0-2. S&D in die beginfase duidelijke de betere en snellere ploeg. Ad Exitum doelman Janco Leeuwdrenth heeft het druk en weet zijn ploeg met goede reddingen voor een grote achterstand te behoeden. AE, zonder reserves, heeft het moeilijk en kan aanvallend niet veel potten breken. Een bijzonder doelpunt is de 0-3. Een breedtepass wordt van richting veranderd en rolt keurig langs de uitkomende doelman Leeuwdrenth het doel in. Stefan van Dieten en Loek Radstaake bepalen de ruststand op 0-5, waarmee de wedstrijd  feitelijk al beslist is. Na de rust een prima doelpunt van Alec Stalman 0-6. Jesse Cozijnsen, leider in de topscorers competitie, zet de 0-7 op het bord. Kan AE dan helemaal niets terugdoen? Jawel binnen 1 minuut weet de ploeg door Jaap de Groot en Jarno van Dam het net van de tegenstander te vinden en de stand een iets dragelijker aanzien te geven 2-7. AE heeft ineens de smaak te pakken en trekt met doelman en al ten aanval. S&D laat het rustig op zich afkomen en weet via Alec Stalman de 2-8 te scoren. Dit wordt ook de eindstand en is het AE dus niet gelukt om revanche te nemen voor de eerder dit seizoen gelden nederlaag van 5-7. S&D blijft volop in de race voor promotie. AE blijft bij de laatste drie in de derde klasse.

 

Drukkerij Woudenberg  -  Accom AVM Adviseurs & Accountants     3 -  4

Hoofdklasser Drukkerij Woudenberg staat op een promotie/degradatie plaats en kan de punten dus goed gebruiken. Accon, de nummer twee in de hoofdklasse, is op papier gezien niet bepaald de ideale ploeg om de begeerde drie punten te pakken. Tenslotte had DW in haar eerste wedstrijd tegen Accon al met 6-0 een flinke draai om de oren gehad. Vanavond echter heeft  Accon enige personele problemen. De ploeg mist maar liefst drie van haar aanvallers. Bij DW is dit niet onopgemerkt gebleven. Direct na het eerste fluitsignaal begint het fanatiek aan te vallen, zoals we dat eigenlijk wel van die ploeg gewend zijn. Accon moet terug en ziet dat DW een paar aardige kansen krijgt om de score te openen. Steunpilaar voor Accon deze avond zal doelman Peter Siereveld worden. Na het  fanatieke openingsoffensief van DW komt de wedstrijd in evenwicht. Accon wel met meer balbezit maar niet echt kansen creërend. Pas vier minuten voor rust weet  Bart de Bruijn een gaatje in de verdediging van DW te vinden en de 0-1 te scoren. DW zet daarna een tandje bij en zoekt meer en meer de aanval Op slag van rust weet  doelman Siereveld met een geweldige reflex de 1-1 te voorkomen. Ruststand dan ook 0-1. Na de ruist DW direct opnieuw fanatiek in de aanval. Iets te fanatiek want Accon mag twee minuten lang met een mannetje meer spelen en dat buitenkansje wordt goed benut door gelegenheidsaanvaller Geerten Siereveld 0-2. DW heeft nu feitelijk niets meer te verliezen en stroopt de mouwen nog eens extra op. Slap ingrijpen van de Accon verdediging stelde Tim Prins in staat om kort daarna de aansluittreffer op het bord te zetten 1-2. DW voelt nu dat er meer te halen is en zet Accon flink onder druk. Alexander van de Weerthof en Mark ten Haaft doen deze wedstrijd vervolgens in enkele minuten kantelen 3-2. Accon moet nu wel wat doen om niet weggespeeld te worden en weet zich zowaar enigszins te hervinden. Geerten Siereveld met een knappe solo door de verdediging van DW en met de score 3-3. De wedstrijd is daarna het aankijken (nog) meer dan waard. Spanning, inzet en kansen over en weer. Vraag is alleen wie durft voor de winst te gaan? Als Geerten Siereveld weer eens aan een solo begint wordt hij in het strafschopgebied reglementair gestopt, echter de wegspringende bal komt voor de voeten van Jan Diteweg die vervolgens binnenschiet 3-4. Dat is het sein voor DW om nog fanatieker te gaan aanvallen. Zo weet doelman Siereveld uit een corner nog met de voet de 4-4 te voorkomen. In de allerlaatste minuut krijgt DW nog een vrije trap te nemen op een ideale plaats. Die kans weet DW niet te benutten waarna de scheidsrechter het voor Accon verlossende laatste fluitsignaal laat horen. Accon blijft vast op de twee plaats en komt met een wedstrijd meer gespeeld op drie punten afstand van koploper en aanstaand kampioen Heart for Gardens.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.  -  Heart for Gardens    3  -  9

Bouwbedrijf Morren staat in de hoofdklasse ook op een promotie/degradatie plaats en ook zij kan de punten goed gebruiken. Het treft het dan ook niet dat het vanavond tegen koploper Heart for Gardens moet spelen, daarbij in het achterhoofd dat de eerste wedstrijd al een 2-7 nederlaag opleverde en HfG in de competitie (als enige ploeg van de gehele competitie!) nog geen wedstrijd heeft verloren. Beiden ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd. HfG mogelijk iets te fanatiek want het moet al direct twee minuten met een mannetje minder spelen. Dan is direct het grote verschil in klasse tussen beide partijen zichtbaar. Mark de Graaf zet zijn ploeg gewoon in een 1 op 1 situatie op een 0-1 voorsprong. HfG houdt aanvallend het initiatief en dat bezorgt Morren doelman Henri van der Wind handen vol werk. Paul de Graaf weet het net te vinden en HfG staat op 0-2. Morren kan daar niet veel tegenover zetten. De ploeg valt verdedigend finaal door de mand en kan als collectief feitelijk geen potten breken. De ploeg is duidelijk afhandel;ijk van momenten en die krijgt de ploeg enkel en alleen door Gerben Staal. Hij weet snoeihard de 1-2 te scoren een stand die HfG totaal niet verontrust. De ploeg speelt goed voetbal en heeft spelers die technisch en tactisch superieur zijn aan die van Morren. Tom de Greef op zijn karakteristieke wijze met de 1-3. Een spaarzame aanval van Morren levert de ploeg een vrije trap op en daar wet Gerben Staal wel raad mee. Hij ramt snoeihard de 2-3 binnen. Wat Staal kan, kan de Tom de Greef ook en uit een vrije trap vlak voor rust knalt hij de 2-4 binnen. Ruststand 2-4. Na de rust gaat HfG Morren slopen. Tom de Greef met een hard schot recht op de Morren doelman! maar wel de 2-5. Kort na dit doelpunt opnieuw diezelfde De Greef met de 2-6. Morren volhardt in dramatisch slecht voetbal en slechte opbouw. Na De Greef Diervoeders heeft de ploeg de meest gepasseerde verdediging van de hoofdklasse. De slechte opbouw geeft gemor in het veld en daarom heet de ploeg misschien ook Morren? Incidenteel een kansje voor Morren, maar de paal staat in de weg. Mark de Graaf met een mooie solo over links en met een subliem en zuiver tikje zet hij de 2-7 op het scorebord. Gerben Staal produceert nog een panne op de HfG doelman 3-7. Mark de Graaf uit een scrimmage met de 3-8 en daarna zet hij met de 3-9 de eindstand op het scorebord. Hfg pakt door deze winst weer de veilige zes punten voorsprong op Accon en is nog enkele wedstrijden van het kampioenschap verwijderd.

  

Keukengalerie/AV Verzekeringen  -  Van Campen Schilderwerken   7 – 3

Een wedstrijd in de eerste klasse tussen twee ploegen die zich beiden in de onderste regionen van de eerste klassen bevinden en die normaliter goed aan elkaar gewaagd zijn getuige de 3-3- eindstand in hun eerste wedstrijd. Keukengalerie (KG) heeft er vanavond zin in en neemt binnen de minuut door Wouter van Dijk de leiding 1-0. Van Campen heeft echter Michael Bos in de spits lopen en dat is een speler die altijd en overal scoort en vaak onverwachts weet te scoren. Het is dan ook Bos die op zijn  eigen wijze weer verrassend de 1-1 weet te score. Van Campen is echter erg slordig in de opbouw. De spelers weten elkaar traag en moeizaam te vinden, waardoor spits Bos bijna de gehele wedstrijd op een eilandje staat. In de eerste helft levert dat Van Campen nog niet veel schade op. Jammer is dat beide teams geen aanval weten of kunnen opbouwen vanuit de achterhoede. Beide doelmannen gooien veelvuldig de bal naar het strafschopgebied van de tegenstander, zodat het erop lijkt of het publiek zit te kijken naar een handbalwedstrijd. Deze mannier van spelen komt de wedstrijdkwaliteit helaas niet ten goede. Roy Groot weet de Van Campen doelman subtiel te omspelen en de 2-1 te scoren. Het antwoordt komt van Michael Bos (wie anders vanavond bij Van Campen?). Zijn solo is goed voor de 2-2. Bos maakt zijn hattrick compleet door uit een perfecte vrije trap de ruststand op 2-3 te bepalen. Daarmee nestelt Bos zich weer in de top van de topscorerslijst. Na de rust gaat KG direct op jacht naar de gelijkmaker. Die heeft Roland van Andel op zijn voet echter hij ziet zijn schot door de doelman van KG uit de hoek worden geranseld. Dit is het sein van KG om er een schepje boven op te doen. Van Campen komt nauwelijks meer aan aanvallen toe en moet toezien hoe Wouter van Dijk met twee knappe doelpunten de wedstrijd volledig doet kantelen 4-3. Dan mag KG ook nog eens 2 minuten met een man meer spelen. Jelle Neumann met de 5-3. KG heeft nu de smaak te pakken. Remko Hendrikse met de 6-3 waarmee hij het vonnis over Van Campen definitief velt. Bij Van Campen is het geloof en vuur weg. Men snakt naar het einde van deze voor haar zo teleurstellend verlopen wedstrijd. KG krijgt nog een vrije trap te nemen en die is goed ingestudeerd want Wouter van Dijk bepaalt de eindstand op 7-3. Misschien wat geflatteerd maar Van Campen zat vanavond niet in de wedstrijd. De linies sloten slecht en de aanvallers werden niet of nauwelijks gevonden. Verdiende overwinning voor een bij vlagen fanatiek KG.

 

Find MKB   -  Greencrowd    3 – 6

De avond wordt afgesloten door de eerste klassers Find en Greencrowd. Voor Find een belangrijke wedstrijd, want de ploeg heeft nog een piep klein kansje om zich te mengen in de strijd om de tweede plaats, wat recht geeft tot het spelen van een promotie-/degradatiewedstrijd met de nummer 7 van de hoofdklasse. Voor Find moet Greencrowd op papier geen probleem zijn. De eerste wedstrijd werd tenslotte met 5-2 gewonnen. Vanavond komt Find echter moeilijk uit de startblokken. Ruben Stavenga opent de score en zet Greencrowd op een 0-1 voorsprong. Matthijs Boonzaaijer schiet daarna hard de 0-2 op het scorebord. Als Lars Maarseveen voor Greencrowd het gaatje in de Find verdediging vindt, staat er zomaar een 0-3 stand op het bekende bord. Find heeft het moeilijk in de eerste helft en kan weinig inbrengen tegen het aanvallend geweld van Greencrowd. De competitie in de eerste klasse is bijna elk jaar bijzonder spannend. Veel ploegen strijden zowel voor promotie als voor degradatie. Bij een nederlaag komt Find zomaar dicht bij de degradatiestreep. Lars Maarseveen bepaalt de ruststand op 4-0 en beslist daarmee mogelijk de wedstrijd. Na de rust hetzelfde wedstrijd beeld. Het verzorgde voetbal komt van Greencrowd. Barry Koot met de 0-5 uit een vrije trap snoeihard in de winkelhaak. Mart Klein Wolterink doet wat terug voor Find door de 1-5 te scoren, echter de marge wordt weer op vijf gebracht door Barry Koot die met een hard laag schot de 1-6 aantekent. Find komt in de eindfase wat beter in de wedstrijd, maar het leed is al geschied. Stan van Riet en opnieuw Mart Klein Wolterink geven de stand een wat dragelijker aanzien 3-6, maar aan de overwinning van de Greencrowd mannen valt vanavond niets af te dingen. Door deze overwinning wordt het onderin dringen geblazen. Maar liefst 5 ploegen komen nog in aanmerking voor degradatie.